Det skulle ikke forundre oss om unger som ellers rynker på nesa av fisk og grønnsaker setter til livs hele gryta av fiskesuppe. Rask å lage er den også!
Hvis du har barn som er store nok, kan du faktisk sette dem i sving. Lag et lite samlebånd, en kan vaske grønnsaker, den neste kan kutte – lag så mange kuttestasjoner som du har folk tilgjengelig.
Men selv om du må lage alt sjøl, så går det fort å få denne suppa på bordet, altså.
🐔PRØV OGSÅ: Hønsesuppe med asiatiske smaker 🐔
Fiskesuppe med forskjellig sjømat
Vi har valgt å lage fiskesuppe med laks- og torskefilet, men du kan selvsagt bruke andre fiskesorter også. Steinbit, sei eller kveite kan du fint bruke i suppa.
TA VARE PÅ FISKEN: Husk at fisken skal legges i suppa i noen minutter på slutten, og da skal den trekke – ikke koke. FOTO: Nussara Guldberg
Reker og blåskjell kan du fint ha i suppa, og disse skal bare legges i suppa helt på slutten. Reker skal ikke kokes, da blir de seige! Fiskeboller er også et lettvint og godt alternativ å ha i suppa.
🌮GLAD I FISK? Prøv fisketaco! 🌮
Få riktig konsistens
Fortvil ikke om du synes suppa blir for tynn! Har du maisenna i skapet, fikser du det kjapt. Bare rør ut litt maisenna (prøv 1-2 ts i 0,5 dl kaldt vann), og ha i suppa mens du rører godt.
Og vil du toppe suppa med litt sprøstekt bacon eller chorizo, blir det ekstra godt ...
🐑KJAPP MIDDAG? Slik lager du familievennlig lammegryte i en fei 🐑
ALTERNATIV: Vi har brukt kremfløte i suppa, men du kan også bruke matfløte eller lett crème fraîche for en litt lettere suppe. FOTO: Nussara Guldberg
Oppskrift på rask fiskesuppe
DU TRENGER (til 4-5 personer):
1/3 sellerirot, skrelt og kuttet i små biter
2-3 gulrøtter, skrelt og kuttet i skiver, staver eller revet
1 purre, delt i to på langs, vasket og kuttet i skiver
1 l kraft eller buljong
2 dl kremfløte
2 dl melk
2 ss hvetemel
400 g laksefilet, skjæres i biter
400 g torskefilet, skjæres i biter
1 ts salt
1/2 ts pepper
Fersk gressløk
SLIK GJØR DU:
1. Kutt grønnsakene i tynne skiver eller i små staver. Ha i kraften og fløten med grønnsakene i ei stor gryte og kok forsiktig opp. Skru deretter ned varmen.
2. Rør melet ut i den kalde melken med en visp for å unngå klumper, og rør jevningen ut i gryta mens du rører.
3. Skru opp varmen igjen og la suppa småputre i ca. 5-10 minutter, evt. til suppa tykner under om røring.
4. Ha i lakse- og torskebiter i suppa og la fisken trekke i ca. 5 minutter til. Smak til med salt og pepper, og dryss over fersk finhakket gressløk.