suppe
Om en halvtime kan du ha denne fiskesuppa klar
Det skulle ikke forundre oss om unger som ellers rynker på nesa av fisk og grønnsaker setter til livs hele gryta av fiskesuppe. Rask å lage er den også!
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
en fjerdedel stksellerirot, skrelt og kuttet i små biter
2 stkgulrøtter, skrelt og kuttet i skiver, staver eller revet
1 stkpurre, delt i to på langs, vasket og kuttet i skiver
1 lkraft eller buljong
2 dlkremfløte
2 dlmelk
2 sshvetemel
400 glaksefilet, skjæres i biter
400 gtorskefilet, skjæres i biter
1 tssalt
en halv tspepper
Fersk gressløk
Fremgangsmetode
Kutt grønnsakene i tynne skiver eller i små staver. Ha i kraften og fløten med grønnsakene i ei stor gryte og kok forsiktig opp. Skru deretter ned varmen.
Rør melet ut i den kalde melken med en visp for å unngå klumper, og rør jevningen ut i gryta mens du rører.
Skru opp varmen igjen og la suppa småputre i ca. 5-10 minutter, evt. til suppa tykner under om røring.
Ha i lakse- og torskebiter i suppa og la fisken trekke i ca. 5 minutter til. Smak til med salt og pepper, og dryss over fersk finhakket gressløk.