Til hovedinnhold
suppe

Om en halvtime kan du ha denne fiskesuppa klar

Det skulle ikke forundre oss om unger som ellers rynker på nesa av fisk og grønnsaker setter til livs hele gryta av fiskesuppe. Rask å lage er den også!

Om en halvtime kan du ha denne fiskesuppa klar

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

sellerirot, skrelt og kuttet i små biter

gulrøtter, skrelt og kuttet i skiver, staver eller revet

purre, delt i to på langs, vasket og kuttet i skiver

kraft eller buljong

kremfløte

melk

hvetemel

laksefilet, skjæres i biter

torskefilet, skjæres i biter

salt

pepper

Fersk gressløk

Fremgangsmetode

Kutt grønnsakene i tynne skiver eller i små staver. Ha i kraften og fløten med grønnsakene i ei stor gryte og kok forsiktig opp. Skru deretter ned varmen.
Rør melet ut i den kalde melken med en visp for å unngå klumper, og rør jevningen ut i gryta mens du rører.
Skru opp varmen igjen og la suppa småputre i ca. 5-10 minutter, evt. til suppa tykner under om røring.
Ha i lakse- og torskebiter i suppa og la fisken trekke i ca. 5 minutter til. Smak til med salt og pepper, og dryss over fersk finhakket gressløk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆