enkel kake: formkake med glasur

Disse kakene er så enkle at de kan lages med øynene lukket

Er dette verdens raskeste og enkle kaker? Her er bakebloggerens ultimate latmanns-favoritter.

Vi vet alle hvor kjipt det føles å sitte sliten i sofaen etter en lang dag, og plutselig kjenne godis- og kakebehovet snike seg på: Energinivået er for lavt til at du orker å gå på butikken, men du kjenner at alle celler i kroppen trenger en saftig kake.

Så hva skal du egentlig gjøre når søtsuget slår inn for fullt, men du ikke gidder å bruke en halv dag på mousser, ganacher og alskens fancy kakeformer?

Vi har snakket med Elin Vatnar Nilsen fra bakebloggen Krem.no, om hennes seks ultimate kakefavoritter når du bare MÅ ha en kake, men ikke orker å bake. 

Så sett deg godt til rette, og finn ut hvilken enkel kake du skal lage neste gang du er i kakemodus: 

1. Supersaftig formkake


Foto: Elin Vatnar Nilsen/Krem.no

Hva er vel bedre på en slapp høstdag enn en enkel og saftig formkake du kan slenge sammen på noen minutter? Se for deg denne med en kopp varm te og en god serie på TV-en... 

Det supre med denne kaken, er at du helt sikkert har alle ingrediensene i kjøkkenskapet allerede. Kakerøren kan blandes sammen på noen minutter, og den skal være såpass lettvint å lage at du kan slenge den sammen i løpet av en liten reklamepause, ifølge bakebloggeren.

Røren inneholder appelsin som gir den et friskt og syrlig preg, før den toppes av en enkel melisglasur. Perfekt luksus i en travel hverdag.

>>  Se hele oppskriften på supersaftig appelsinkake hos krem.no

2. Brownie-pizza med frisk frukt og bær 

Foto: Elin Vatnar Nilsen/Krem.no

Brownie i pizzaform toppet med alskens digge frukter og bær? Ja, takk! Ikke la deg lure av det fristende utseendet til denne kaken - dette er en skikkelig enkel oppskrift: Brownie-røren inneholder bare seks ingredienser, og kaken er ferdig i løpet av en liten halvtime. Den skal nemlig være skikkelig myk og seig når den er ferdig. 

Brownie-pizza skiller seg definitivt ut fra resten av lørdagspizza-ene som serveres rundt omkring i landet. Serveres med masse, masse is eller vaniljesaus - eller begge deler.

Obs. Hvis du ikke har en pizzaform, kan du vel så gjerne bruke en langpanne.

>> Se hele oppskriften på brownie-pizza med frisk frukt og bær hos krem.no

3. Crispy sjoko-cornflakes


Foto: Elin Vatnar Nilsen/Krem.no

Ingenting roper «barndommens gleder» som søte og sprø sjokoladecornflakes. Denne oppskriften inneholder bare fire ingredienser, og er i tillegg ferdig på bare noen minutter! Eller «raskt, enkelt og knasende godt», som bloggeren skriver selv på krem.no. 

Perfekt for de dagene du er søtsugen, men rett og slett ikke orker å gå utenfor døra.

>> Se hele oppskriften på sjokoladecornflakes hos krem.no 

4. Smuldrepai med blåbær


Foto: Elin Vatnar Nilsen/Krem.no

- Smuldrepai er kanskje verdens enkleste dessert å lage, skriver Vatnar Nilsen på bloggen sin. 

Flaks for oss at den i tillegg er verdens beste dessert i tillegg.

Smuldrepai er en type pai du lager ved å toppe et valgfritt fruktfyll med et enkel blanding av smuldret smør, sukker, havregryn og mel. Toppingen blir ordentlig sprø og knasende når den stekes.

Siden toppingen skal være ujevn og strøes på toppen, behøver du med andre ord verken kjevle eller paiform: En smuldrepai kan  like gjerne lages i en vanlig ildfast form, og blir nesten bedre jo mer ujevne toppingen er. 

Vatt på med litt kanel for en ekstra piff - dette er høst i paiform. 

>> Se hele oppskriften på smuldrepai med blåbær hos krem.no

5. Klassiske vafler


Foto: Elin Vatnar Nilsen/Krem.no

Her behøver du ingen «fancy» ingredienser, kun det du har i skapet. Disse vaflene inneholder nemlig null havregryn, kruskakli eller finmalt rug. Her snakker vi vaskeekte klassiske kose-vafler basert på hvetemel og melk, som til slutt toppes med rømme, syltetøy og brunost. 

Denne oppskriften har blitt servert hos Sjømannskirken i London, og blir garantert en suksess hos både store og små. 

>> Se hele oppskriften på klassiske vafler hos krem.no

6. Rullekake med syltetøy


Foto: Elin Vatnar Nilsen/Krem.no

Denne klassikeren går aldri av moten. Fyll den med syltetøy, sjokoladepålegg, krem (eller alle tre) for en kakefest uten like. Selve bunnen inneholder bare fire «vanlige» ingredienser - egg, sukker, hvetemel og bakepulver - og er visstnok så enkel å slenge sammen at selv de aller minste kan være med. I tillegg skal den kun stekes mellom fem og syv minutter. 

Rullekake er med andre ord perfekt hvis du plutselig får kakelystent overraskelsesbesøk.

>> Se hele oppskriften på rullekake med syltetøy hos krem.no