Oreo-iskake med kun tre ingredienser må være tidenes enkleste dessert. Kanskje julenissen finnes likevel?
Vi baker, steker, shopper og vasker for harde livet i hele desember – og så kommer julekvelden med enda mer stress. Men med denne uimotståelige Oreo-iskaken, fyker alt stresset rett ut av vinduet:
Du behøver nemlig bare iskrem, Oreo-kjeks og peanøtter for å lage den, og den krever kun rundt ti minutters arbeidstid.
Oreo-iskake er sannsynligvis en av de smarteste juledessertene du kan velge. Ikke kun fordi den er enkel å lage, men også fordi iskake er perfekt etter et tungt julemåltid, og sannsynligvis vil falle i smak hos både store og små.
Siden iskaken skal stå i fryseren i et par timer før servering, kan du fint lage den i forveien – og ha desserten klar i fryseren når julekvelden kommer.
Det er viktig å la iskremen stå litt i romtemperatur før du setter i gang, slik at den blir myk og enkel å jobbe med. Når den har konsistensen som en litt fast softis, er den klar til å blandes med grovhakkede peanøtter. Hvis du eventuelt er allergisk mot peanøtter, kan du droppe dem helt eller bytte dem ut med for eksempel grovhakket sjokolade.
Topp gjerne isen med sjokoladesaus eller karamellsaus ved servering – eller begge deler. Det er jo jul!
Dette trenger du:
1 boks vaniljeis (3 liter)
2 pakker Oreo-kjeks
2 dl peanøtter
Slik gjør du:
1. La isen stå på kjøkkenbenken til den er myk og enkel å jobbe med (men ikke flytende). Sett den eventuelt noen sekunder i mikrobølgeovnen.
2. Grovhakk peanøttene, men spar noen til pynt. Bland de grovhakkede peanøttene inn i isen.
3. Legg et lag Oreokjeks i en springform (diameter 22 cm). Du vil da sitte igjen med cirka en halv pakke kjeks til pynt. Hell isen med peanøtter over. Trykk isen godt ned i formen slik at kjeksene fester seg godt i iskremen.
4. Grovhakk de resterende Oreo-kjeksene, og dryss både dem og resten av peanøttene over iskaken.
5. Sett i fryseren i to timer eller til den er gjennomfrossen.
6. Ta kaken ut 15 minutter før servering. Topp gjerne kakestykkene med karamell- og sjokoladesaus.

Foto: Hampus Lundgren