Ostekake på glass er ikke bare yndig å se på og godt å spise, det er praktisk å frakte med seg også. Og ganske kult! Her er oppskriften.

Ostekake i glass – en liten porsjon lykke

Å få sin egen lille ostekake servert i glass må vel være toppen av lykke for en ostekakeelsker. Og dem er det mange av!

Det er kult å putte ting i glass for tida. Noe av det vi liker aller best å putte i glasset, er faktisk ostekake. Snakk om komprimert herlighet! Hvert lag blir liksom litt tykkere, og da føles det ekstra luksuriøst.

Mange varianter av ostekake

Visste du at det fantes en variant av ostekake hos de gamle romerne også? Dette er altså en kake menneskeheten har perfeksjonert gjennom tusenvis av år. Ikke rart den er god!

🍦TIPS: Slik lager du hjemmelaget is med bare 3 ingredienser 🍦


ENKELT OG GODT: Jordbærbiter vendt i balsamico er en spennende vri på toppen. 

Det finnes imidlertid mange varianter. De som er mest kjent for oss, er ostekake med gelélokk, og gjerne med bær i geleen. Et alternativ er å pynte med bær rett på ostelokket. Bærene gir nemlig en fin smakskontrast til det syrlige ostelokket og kjeksbunnen, og gjør kaka litt friskere.

Og nå som de norske jordbærene forhåpentligvis ligger i fristende kurver et sted nær deg, er det jo all grunn til å bruke dem for alt de er verdt!

🌼LES OGSÅ: Langpannekake med sommersmak 🌼

Gull med glass

Å lage små porsjonsglass med ostekake ser ikke bare veldig kult ut, de er også enkle å kjøle ned – og ikke minst praktisk å frakte hvis du skal by på kake utenfor hjemmets fire vegger. 

👌LES OGSÅ: Verdens enkleste dessert med marengsbunn 👌

Oppskrift på ostekake i glass


TA MED: En ekstra imponerende avsluting på pikniken, kanskje?

DU TRENGER (til 6 små glass): 
150 g søte kjeks
50 g smør
1/2 dl kremfløte
1 dl crème fraîche
200 g kremost naturell
5 ss melis
1 kurv jordbær
1 neve frisk basilikum
1 ss crema balsamico eddik

SLIK GJØR DU: 
1. Knus kjeksen fint. Bruk en kjøkkenmaskin, eller ha dem i en pose og rull over med en kjevle. 

2. Smelt smør og bland det sammen med kjeksmulene. Fordel blandingen i bunnen av små porsjonsglass. 

3. Sett glassene på kjøl i en halvtime. Pisk kremost sammen med fløte, crème fraîche og melis i en kjøkkenmaskin til det blir en luftig krem. Fordel kremen i glassene, og sett glassene kjølig til servering. 

4. Skjær jordbærene i fine biter, vend dem inn i balsamico og grovt hakket basilikum. Fordel jordbærsalaten over hver porsjon før servering.