Gulrøtter som stekes i pannen blir ekstra gode på smak.

Gulrøtter stekt i panne med urter og smør

Gulrøtter som stekes i pannen med masse urter og smør er ekstra godt tilbehør til kjøtt, vilt og fisk.

 

– Pannestekte gulrøtter er så godt! Varmebehandlingen får frem mer av sødmen i grønnsakene samtidig som de beholder en spenstig og knasende konsistens, frister matblogger Edel Randgaard. 

Du kan også steke andre rotgrønnsaker på samme måte. 

– Når gulrøttene stekes i godt med smør og drysses med friske urter tar de til seg smakene og blir glaserte, søtere og mye mer smakfulle. Dette er langt mer spennende enn vanlige vasne, slappe kokte gulrøtter, lover Edel, som rett og slett er hektet på pannestekte gulrøtter.

Hun bruker teknikken nærmest så ofte hun kan. Spesielt nå som de er i sesong og butikken bugner av ferske gulrøtter i bunt.

– Det er jo på denne tiden av året de smaker aller best, smiler matbloggeren.

Du finner oppskriften på Edels pannestekte gulrøtter lenger ned i saken. 👇 

Gulrøtter stekes i panne med smør og urter.

Når du steker gulrøttene blir de myke inni, samtidig som de får en seig, karamellisert utside. Dette må du bare prøve.

PRØV OGSÅ: 3 tilbehør du kan lage av ett blomkålhode

BIFF MED FLØTEGRATINERTE POTETER OG PANNESTEKTE GULRØTTER

Edel serverer pannestekte gulrøtter til engod biff, fløtegratinerte poteter og peppersaus. 

Hun serverer også de gode grønnsakene som tilbehør til alt fra fisk til svin, kylling, okse og vilt.

-Spesielt godt passer det til mørt viltkjøtt, som biff av reinsdyr eller hjort, gjerne med en god soppsaus til, sier Edel, som til vanlig blogger på Edels Mat & Vin

LES OGSÅ: 3 billige tilbehør du lager av erter

 

Her er Edels beste tips for å lykkes med pannesteking av gulrøtter:

✅ Bruk nok smør!

✅ Ikke bruk altfor sterk varme slik at du unngår å svi smøret.

✅ Snu på gulrøttene sånn at de blir stekt på alle sider og ikke blir brent.

✅ Krydre gulrøttene med salt og pepper, men ikke for mye. Husk at de kan krydres mer etter steking.

✅ Bruk urter som passer til retten du skal servere.

✅ Tilsett urtene på slutten av steketiden, så de beholder smaken og ikke blir brent. Det er forskjell på hvor mye varmebehandling urtene tåler, så les gjerne om urtene før du setter i gang.

✅ Om du skal servere gulrøttene til fet fisk eller kjøtt kan det være en god idé med en skvis sitronsaft over mot slutten for å få litt syre i retten.

Når du steker gulrøttene får du frem mer sødme og smak i dem.

PANNESTEKTE GULRØTTER

DETTE TRENGER DU: 

Gulrøtter
Smør 
Salt
Pepper
Timian
Persille

DETTE GJØR DU: 

1. Skjær gulrøtter i fire på langs.

2. Smelt masse smør i en stekepanne, og legg i gulrøttene.

3. Krydre godt med salt og pepper.

4. Stek på middels varme i ca. 15 minutter mens du snur litt på gulrøttene i løpet av steketiden. 

5. Dryss over timian og persille, og server. 

 

HER FINNER DU FLERE SUNNE OG GODE OPPSKRIFTER