Pasta er aldri feil, og sammen med kalkunrester, knasende brokkoli og mild, rund ostesaus er det perfekt momsemat dagen etter kalkungildet.

Pasta er perfekt når du har kalkunrester

Gjør deg klar for restefest! Bruk restene av kalkun i en enkel og deilig pastarett med brokkoli og ostesaus.

 

Restemat hører også jula til. Du kan jo fint bare varme opp samme retten som kvelden før og ta en reprise, eller du kan trylle fram noe helt nytt!

En enkel rett å lage dagen derpå, er pastasalat med brokkoli, kalkun og ostesaus. Kalkunen bare strimler du opp, og pastaen koker mens du damper brokkolien. Visp sammen ostesaus, bland sammen – og du har en herlig lun og mettende pastarett på under halvtimen.

Denne retten funker også kald, da kan du jo bare kutte opp enda flere grønnsaker om du har noe til overs, så blir det en herlig pastasalat. Perfekt å momse på dagen derpå!

🎄LES OGSÅ: Juleskinke med potetsalat er kongen av koldtbordet!🎄


METTENDE OG GODT: Knasende sunn brokkoli og rund, varm ostasaus er rett og slett digg!

PASTA MED KALKUN,  BROKKOLI OG OSTESAUS

DU TRENGER (til 4 personer): 
1
pose pastaskruer
1 brokkoli

Ostesaus:
2 ss
smør
1 ss hvetemel
5 dl helmelk
200 g revet ost
Salt og pepper
400 g kalkunkjøtt, i biter

SLIK GJØR DU: 

1. Kok pasta som anvist på pakken

2. Del brokkolien i buketter og skrell stilken. Del den i fire biter. Damp brokkolien i lettsaltet vann til den er mør.

3. Ostesaus: Smelt smør i en kjele. Visp inn melet og spe med melk under omrøring. Når sausen tykner tilsetter du osten og rører godt til du har den konsistensen du liker. Salt og pepre etter smak.

4. Tilsett kalkunkjøtt. Vend inn pastaskruene.

5. Server pasta med brokkolibuketter.

Oppskrift: Helle Øder Valebrokk

PRØV OGSÅ: Herlig vegetarpai med søtpotet og feta