Pasta er kjapp og populær middag, og med store, saftige scampi og en deilig fløtesaus til, er det festmat på under en halvtime.
Kjapp og grei middag på under halvtimen, ja takk! Mange av oss vil gjerne at det skal gå litt for i helgen også, men selvsagt skal det smake godt og, og da er ofte pasta redningen.
Pasta koker på bare noen minutter, og pastaretter kan du variere i det uendelige! Ferdigkokte scampi skal bare vames, så dette er enkelt, raskt og supergodt.
PRØV OGSÅ: Pasta med kamskjell og bacon
PASTA MED SCAMPI: Scampi er litt luksus og skal bare varmes raskt i pannen. Tagliatelle eller båndspagetti er bredere enn vanlig spagetti, men all slags pasta funker!
Tips når du skal steke scampi
Scampi kalles også kongereker og er større enn vanlige reker. Ofte får du kjøpt ferdigkokte scampi som bare skal varmes kjapt i panna, 1 minutt er nok. Steker du dem for lenge, blir de seige.
Rå scampi er grå, ikke rosa og skal stekes til de er rosa og gjennomstekt – ca. 3-4 minutter. Kjøper du frosne scampi blir de best hvis du lar dem tine i kjøleskapet natten over.
Har du ikke tid til å la dem tine så lenge, kan du tine dem i lunkent vann. Er det skall på dem, skreller du dem som en reke før du steker dem.
PRØV OGSÅ: Wok med scampi er superkjapt og supergodt
Herlig fløtesaus til scampi og pasta
En fyldig fløtesaus smaker nydelig til scampi, og chilien gir retten litt sting. Er du ikke så glad i veldig sterk mat, kan du fjerne frøene og de hvite hinnene i chilien.
Vil du ha en litt lettere saus, kan du erstatte kremfløten med matfløte eller lett créme fraîche.
LITT EKSTRA LUKSUS? Frutti di mare - italiensk skalldyrpasta med alt
SCAMPI OG CHILI: Pasta med fløtesaus, rosa kongereker, rød chili og grønn persille ser godt ut og smaker enda bedre.
Pasta med scampi, chili og fløte
DETTE TRENGER DU:
Til 4 personer
200 g tørr tagliatelle
1 rød chili, skåret i tynne skiver
2 hvitløksfedd skåret i tynne skiver
1 pk ferdigkokte scampi (200 g)
3 dl kremfløte
1/2 sitron, finrevet skall
Salt og pepper
2 ss smør
Frisk persille
SLIK GJØR DU:
1. Kok pasta som anvist på pakken. Salt og pepre kongerekene.
2. Skjær chili og hvitløk i tynne skiver og ha dette i panna med litt smør.
3. La dette surre noen minutter under omrøring. Tilsett fløte og kok opp. Tilsett scampi. Finriv sitronskall og ha i retten. Vend pastaen i sausen og pynt med frisk persille.
OPPSKRIFT: Helle Øder Valebrokk