Foto: Maria Tveiten Helgeby

Tre måter å bruke pepperkakedeig på

Baker du pepperkaker og har pepperkakedeig til overs? Ikke kast den – lag is med cookie dough, milkshake og cookies med pepperkaker. 

I USA spiser de cookie dough til den store gullmedaljen. Hvorfor ikke bli inspirert av de deig-gomlende amerikanerne, og lage en kjempegod milkshake med pepperkakedeig eller pepperkake-iskrem? 

Foretrekker du stekte pepperkaker, bør du sjekke ut pepperkake-cookiesene nederst i artikkelen.

PRØV OGSÅ: Julens enkleste pepperkaker

1. Is med pepperkake-cookie dough

Is med cookie dough av pepperkakedeigFoto: Maria Tveiten Helgeby

Dette trenger du:

1/2 boks iskrem

Pepperkakedeig, så mye du ønsker

PRØV OGSÅ: Hvite kakemenn

Slik gjør du:

Foto: Maria Tveiten Helgeby

1. Ta iskremen ut av fryseren, og la den stå til den blir mykere og enklere å jobbe med. 

2. Del pepperkakedeigen i biter, cirka 1x1 cm. Pass på så de ikke blir for små, så du får store og gode biter når du skal spise isen senere.

3. Finn en bolle som tåler frysing. Legg iskrem og pepperkakedeig-biter lagvis, og avslutt med et lag iskrem. Pass på at du presser alt sammen for hvert lag, så det ikke blir store tomrom. Dekk iskremen med plastfolie, og sett den inn i fryseren i 30-40 minutter.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

4. Ta bollen ut av fryseren, og scoop ut nydelige iskremkuler med myke og gode pepperkakedeig-biter. Topp gjerne med salte peanøtter og sjokoladesaus. 

PRØV OGSÅ: Kaffe med smak av jul

2. Pepperkake-milkshake

Milk shake med pepperkakerFoto: Maria Tveiten Helgeby

Dette trenger du (1 stort glass):

3 gode kuler vaniljeis

1-2 ss pepperkakedeig

2 dl melk

Sjokoladesaus

Slik gjør du:

1. Putt iskrem, melk og pepperkakedeig i en blender, og kjør på høy hastighet til alt er blandet godt sammen. 

2. Sprut sjokoladesaus på innsiden av et stort glass, og hell milkshaken i glasset. Nytes umiddelbart - gjerne med sugerør.

3. Pepperkake-sjokoladecookies

Pepperkake cookies med sjokoladeFoto: Maria Tveiten Helgeby

Dette trenger du:

Pepperkakedeig

Kokesjokolade, cirka to ruter per cookie

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 210 grader.

2. Grovhakk kokesjokoladen.

3. Rull små kuler av pepperkakedeig og grovhakket sjokolade. Bruk cirka 1 toppet spiseskje pepperkakedeig per cookie. 

4. Legg pepperkakekulene på et bakebrett som er dekket med bakepapir, og stek dem midt i ovnen i 12-15 minutter. De skal være myke i midten når du tar dem ut, så de blir seige og gode når de blir avkjølte.

5. Legg dem til avkjøling på en bakerist, og nyt!

MASSE OPPSKRIFTER PÅ GOD JULEMAT