Petter Northugs favorittjuice er komponert av ham selv

Uten frukt og grønt som drikke, duger skihelten Northug ikke. Hver dag lager skikongen over 1 liter ferskpresset juice!

Du har sikkert sett Northug stake seg i mål som en skikkelig energibunt, og tenkt at du gjerne skulle hatt litt av den styrken og energien. Heldigvis kan du det - en av hemmelighetene til skikongens kraft og styrke ligger nemlig i juicen hans.

Hver dag lager Northug over 1 liter ferskpresset juice som han drikker gjennom dagen både for å holde energinivået oppe, og for å få i seg masse viktige næringsstoffer. Juicemaskinen blir med skikongen overalt, det være seg hjemme, i skiløypa eller på høydeopphold.

Juice er med andre ord et perfekt alternativ for alle som har en travel hverdag, men som gjerne skulle hatt i seg litt mer sunne næringsstoffer i løpet av dagen.

Ikke gå glipp av: Dette lavkarbobrødet lager du av tre ingredienser (null heving!) 

Northugs favorittjuice

Juicing er også perfekt for dem som kanskje ikke får i seg nok grønnsaker, og ifølge kostholdsveileder Vibeke Blomvågnes via NRK er det supert for dem som ikke liker for eksempel brokkoli og selleri.

- Litt ingefær og en dash med sitron gjør underverker for smaken, sier kostholdsveilederen til NRK.

Northugs favorittjuice består av både frukt og grønt, nemlig rødbeter, gulrøtter, kiwi og ingefær. Mens rødbeter inneholder mineraler, fosfor, kalsium og jern, er gulrøtter rike på antioksidanter. Kiwi inneholder masse vitamin C, mens ingefær skal hjelpe mot forkjølelse. Dette er med andre ord en juice som virkelig er god og gjør godt på én gang.

Selv om Petter Northug foretrekker å bruke masse rødbeter i sin «superjuice», kan du selv bestemme mengdeforholdene. Ønsker du en friskere smak på juicen kan du tilsette mindre rødbeter, og mer kiwi. For en juice med litt ordentlig sting kan du være raus med ingefæren. Juicen får uansett en nydelig og knallrosa farge når den er ferdig, og kan friske opp både frokosten og lunsjen.

Mer fan av smoothie? Sunn gulrotkake-smoothie løser kakekrisen

Selvkomponert oppskrift 

Juiceoppskriften er det Northug selv som har satt sammen. Skikongen er nemlig veldig interessert i mat, drikke og ernæring, og tester ut alle oppskriftene på sitt eget kjøkken. For frukt og grønt er helt nødvendig for å få skistavene til å gå rundt.

Det råder for øvrig liten tvil om at vi elsker frukt og grønt her i landet. Hver nordmann spiser faktisk hele 139,5 kilo frukt, grønt og poteter hvert eneste år, ifølge Norsk Landbrukssamvirke.

Sjekk ut Petter Northugs friske superjuice under, og la deg inspirere av skikongen!

Petter Northugs favorittjuice

Dette trenger du:

Rødbeter
Gulrøtter
Ingefær
Kiwi

Slik gjør du:

1. Skrell og skjær frukten og grønnsakene i grove biter.

2. Kjør dem gjennom juicepressen. Smak juicen til, og tilsett eventuelt mer kiwi, rødbeter, gulrøtter eller ingefær til smaken sitter.

3. Server gjerne med isbiter.