Til hovedinnhold
kjøtt

Piroger med kjøttdeig

Piroger er luftige og sprøstekte bakverk. De kan fylles med mye forskjellig, disse er med saftig kjøttfyll.

Piroger med kjøttdeig

45min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til gjærdeigen:

hvetemel

tørrgjær

egg

salt

vann

smør

egg (til pensling)

Dette trenger du til fyllet:

hermetiske tomater

gul løk

gulrot

karbonadedeig

gulost

Fremgangsmetode

Gjærdeigen

Bland sammen alt det tørre.
Bland sammen lunka vann og egg (pass på at vannet er litt varmere dersom eggene er kalde, slik at blandingen ikke blir for kald), og bland med det tørre.
Elt det sammen til en fast og fin deig som helst skal slippe bollen. Dette tar cirka 15 minutter. Ha i romtemperert smør, og elt deigen videre på lav hastighet til alt smøret er eltet inn i deigen.
La deigen heve til dobbel størrelse (tar cirka 30 minutter hvis den står på et lunt sted, f. eks ved vedovnen.)

Fyllet

Stek karbonadedeig, løk og gulrot. Tilsett tomatene (lurt å kjøre dem i stavmikseren først for å unngå klumper) og smak til med litt buljongpulver og krydder. Avkjøl fyllet før du bretter sammen pirogene.

Slik lager du pirogene

Del deigen opp i 2-3 like store deler. Kjevle ut til cirka 2-3 mm tykkelse. Bruk en skål e.l. til å trykke ut sirkler på cirka 10 centimeter i diameter.
Ha en skje tomat- og kjøttdeigfyll midt på den ene halvdelen og dryss litt revet ost over. Smør med egg rundt kanten, og brett delen uten fyll over delen med fyll. Bruk en gaffel til å trykke kantene sammen.
La pirogene etterheve cirka 30 minutter. Pensle med egg og strø eventuelt over med enda litt mer revet ost. Stekes på 225°C i cirka 10-15 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆