Pølse i vaffel med hakket løk

Pølse i vaffel

Pølsevaffelen fra Moss er kanskje utskjelt, men fortjener en sjanse. Du kommer til å bli belønnet med en utenomjordisk smakssymfoni av salt, søtt og sprøtt.

Pølse i vaffel er kanskje litt beryktet, og mange vil nok riste på hodet av hele fenomenet, men gi pølsevaffelen en sjanse. Med pølse i vaffel får du nemlig kombinasjonen av salt og søtt i ett – en smakskombinasjon det er lett å bli hekta på. I tillegg ER pølse og vaffel noe av det beste i verden – så det er på tide å gi den fryktede retten en sjanse. 

Pølse i vaffel ved en tilfeldighet

Pølse i vaffel er en spesialitet som stammer fra Moss, og mer spesifikt fra familien til mesterkokken Eyvind Hellstrøm. Ifølge Hellstrøm selv skal onkelen hans ha drevet en iskrembutikk i Østfolds-byen, og tydd til vafler en kveld noen sultne kunder ville ha pølse i brød og lompe, som han ikke hadde mer igjen av, skriver NRK. Dermed var mosseretten «pølse i vaffel» født, til stor forfjamselse for alle som helst ser at pølse og vaffel serveres hver for seg.

PRØV OGSÅ: Tacovaffel

Pølse i vaffel med rå løk
Foto: Ina Shelby/Kjøkkentjeneste

Ta pølse og vaffel med på tur

Vaffeloppskriften under er tilsatt litt vann for at vaflene skal bli ekstra sprø og knasende gode, men hvis du foretrekker myke vafler kan du stable dem oppå hverandre etter steking. Da blir de mykere og mer medgjørlige. Vaflene inneholder ikke sukker, men litt vaniljesukker må til.

Du kan selv velge hva du vil toppe pølsen med, være seg klassisk ketchup og sennep, eller hakket rødløk, sylteagurker og gressløk som i oppskriften under. Du kan også variere typen pølser du bruker. Vi har gått for en klassisk grillpølse, siden det er det folk ofte har med seg ut i skiløypa. Men du kan vel så gjerne eksperimentere med spicy chorizo, bratwurst eller en saftig ostepølse.

Så finn frem påskestemingen, og #GiPølseVaffelenEnSjanse. Ta den med deg som turmat på skitur, eller bare chill på verandaen i påskesola med pølsevaffelen din & deg selv. 

God vaffel- (og pølse-) dag!

PRØV OGSÅ: Grov vaffel med skinke, avokado og spinat

Pølse i vaffel à la Kjøkkentjeneste

Pølse i vaffel kan toppes med rå løk, sennep og gressløkFoto: Ina Shelby/Kjøkkentjeneste

Dette trenger du:

Til 4 porsjoner

3 egg
7 dl mel
1/2 dl vann
5 dl melk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ts kardemomme
100 gram smør

Grillpølser
Ketchup
Sennep
Syltede agurker
Rødløk
Gressløk

Slik gjør du:

1. Visp eggene sammen i en bakebolle og bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme i et desilitermål. Tilsett vekselvis vått og tørt under grundig røring. Bland til slutt inn smeltet smør.

2. La røren svelle i omtrent 30 minutter og stek vafler slik du pleier. Vannet i oppskriften gjør at vaflene blir sprø. Om de skal brukes som pølsebrød, så legg de oppå hverandre etter at de er ferdig stekt. Da blir de myke.

3. Server vaflene med nygrillede pølser, ketchup, en god sennep, hakkede syltede agurker og finhakket rødløk og gressløk. 


Foto: Ina Shelby/Kjøkkentjeneste

PRØV OGSÅ: Pølse og makaronigrateng