Quesadillas kan du fylle med hva som helst, derfor kan du variere i det uendelige! Her er oppskrift på quesadillas, med mange forslag til deilig fyll.

- Quesadillas er det faktisk umulig å bli lei av

Quesadillas kan du jo fylle med hva som helst! Derfor kan du også variere i det uendelige ... Kjappere og bedre kosemat fins ikke (tror vi).

– Quesadillas er så utrolig godt! Skikkelig kosemat uten at det verken er tidkrevende å lage eller usunt å spise, frister matblogger Mari-Lene Korsnes.

Hun mener flere bør få øynene opp for den meksikanske retten. Spesielt fordi den er så enkel å lage.

Bare fyll en tortillalefse med godsaker, type ost, bønner, kjøtt, avokado og tomatsalsa, brett sammen og stek på begge sider i en panne.

– Ettersom du kan variere fyllet med så vanvittig mye godt, tror jeg faktisk det er umulig å gå lei, smiler Mari-Lene.

For matbloggeren er quesadillas en sikker redning på travle dager.

– Jeg har alltid noen tortillalefser liggende, så det bare er å fylle, steke, og vips – så er det middag. Har jeg rester, for eksempel en chiligryte eller en ekstra kyllingfilet, så bruker jeg gjerne det – quesadillas egner seg nemlig helt supert til restemat, forteller hun.

🌮 I MEKSIKANSK HUMØR?: 3 tex-mex-snacks som kan utkonkurrere chipsbollen  🇲🇽

Ta en vegetardag!

GODE SMAKER: Fyll med hva som helst, men pass på så du ikke steker den for mye! FOTO: Nussara Guldberg

SLIK LYKKES DU

Så lenge du bruker smaker du liker og sørger for å ha i fyll som ikke blir altfor tørt og kjedelig, kan Mari-Lene garantere suksess.

– Det eneste du må passe på er at tortillaene ikke blir for mye stekt. Tørre og brente quesadillas er ikke å anbefale.

Mari-Lenes favoritt er typiske meksikanske smaker som krydret kylling, avokado, chilibønner og ost, eller rett og slett vanlig tacofyll med en god ost. 

– Andre typer fyll du kan teste ut, er for eksempel en miks av italienske smaker som spekemat, mozzarella og pesto eller lag rene vegetar-quesadillas med masse grønnsaker.

– Om du liker å eksperimentere, kan du prøve deg på dessert-quesadillas med fersk frukt og kremost. Det smaker nydelig. Helst med en karamellsaus som tilbehør, tipser matbloggeren.

LES OGSÅ: Her er en sunn variant av tacograteng


OSTEN ER HALVE MOROA: Livet er ikke helt det samme uten smelta ost! Cheddar passer ypperlig, men her er kan det meste funke. FOTO: Nussara Guldberg

LEFSEALTERNATIV TIL QUESADILLAS

Meksikanerne bruker kun tortillalefser når de lager quesadillas, men Mari-Lene synes det går fint å benytte det du har tilgjengelig.

– Bruk potetlomper eller andre tynne lefser. En sunn tortilla vil også funke. Den har mer fiber som både er bedre for magen og mer mettende, forteller hun.

 

GODSAKER TIL SERVERING

Mari-Lene pleier å servere quesadillasene med god salat og en klatt rømme ved siden av.

– Til de typiske meksikanske variantene, sånn som i oppskriften min, smaker det ekstra godt med hjemmelaget guacamole, tomatsalsa og en skvis lime, tipser Mari-Lene, som driver bloggen Med hjerte for mat.

LES OGSÅ: Ser du hva som er forskjellen på disse tacoene? 🌮


PANNESTEKT: Quesadillas steker du kjapt i panna. FOTO: Nussara Guldberg

🇲🇽 Mari-Lenes quesadillas med kylling 🇲🇽

DU TRENGER (TIL 5 QUESADILLAS):

Krydra kylling:
350 g kyllingfilet
1 ts paprikapulver
1 klype chilipulver
2 ts akasiehonning
2 ss fersk koriander, finhakket
Limesaft
Salt og pepper

5 tortillalefser (ferdigkjøpte, eller lag selv – her er Mari-Lenes oppskrift
½ boks kidneybønner i chilisaus
1 vårløk, i tynne ringer
1 avokado, i små terninger
Ca. 125 g god cheddar, finrevet
Fersk koriander
Lime, til servering
Rømme, til servering

SLIK GJØR DU:

1. Skjær kyllingfilet i tynne strimler og krydre med paprika, chili, honning, fersk koriander og lime, og bland det godt sammen. Krydre kyllingen godt med salt og pepper.

2. Varm opp ei stekepanne med litt olivenolje i. Stek kyllingen på middels høy varme til den får en gyllen stekeskorpe på alle sider.

3. Ha i chilibønner i saus og la det steke med på lav varme i noen minutter ekstra. Smak til om du eventuelt trenger mer krydder. Smak deg fram hvor sterkt du vil ha det. Sett til siden.

4. Legg klar tortillalefsene og fordel ca. halvparten av cheddarosten utover i en halvmåne på hver av lefsene. Deretter fordeler du kyllingfyllet på toppen av osten. Strø så vårløk, avokado og litt ekstra koriander oppå. Til slutt fordeler du resten av osten på toppen av fyllet på hver av tortillalefsene og bretter den andre halvdelen over fyllet.

5. Varm opp ei stekepanne med litt olivenolje/smør og stek quesadillasene på middels varme til de er gylne på begge sider og osten er smeltet. Server sammen med rømme og lime.