Tropisk iskrem med kokos lager du på kun 3 minutter – helt uten iskremmaskin!
– Jeg elsker denne hjemmelagde isen. Den er faktisk så god at det blir lenge til jeg kommer til å kjøpe is i butikken igjen, proklamerer Siv Melbye.
Matbloggeren innrømmer gladelig at hun nærmest er besatt av den tropiske kokosisen sin.
– Det første jeg skal gjøre når jeg kommer hjem fra jobb i dag er å raide fryseren. Jeg har nemlig en rest liggende et sted. Og, om jeg ikke finner den lager jeg bare en ny. Det er jo så lett, humrer hun.
Matentusiasten ble helt sjokkert da hun fant ut at det faktisk bare tar tre minutter å lage den fantastisk gode isen.
– Jeg tenkte bare «oh, jesus»! Inntil nå har jeg sjelden laget hjemmelaget is ettersom det tar så lang tid, men denne kokosisen er jo klar på et lite blunk, og smaker dessuten minst like godt som enhver tidkrevende fløteis. På toppen av alt trenger du ikke iskremmaskin en gang. 😊
HJEMMELAGET KOKOSIS ER ENKELT
Det eneste du trenger å huske for å lage kokosisen er forholdet 1 til 4, som tilsvarer en del kokosmelk og fire deler frosne bær eller frukt.
– Dette kjøres sammen i en food processor – altså en kjøkkenmaskin med kutter – til du får en jevn røre og vips! Tre minutter senere har du hjemmelaget is, gliser Siv.
Bare pass på at bærene er gjennomfrosne, og bruk alltid kjøleskapskald kokosmelk fra boks.
– For at isen skal bli fast er du nemlig avhengig av at kokoskremen i kokosmelken er så kald at den har stivnet, forklarer hun.
I tillegg til at kokosmelken gjør dette til en vegansk og laktosefri oppskrift tilfører den en deilig tropisk smak – perfekt for varme sommerdager.
LES OGSÅ: 10 måter å bruke opp resten av kokosmelken på
TROPISK SMAK PÅ ISKREMEN
Som søtning har Siv brukt lønnesirup, men du kan benytte romtemperert honning, stevia eller andre søtningsmidler i stedet.
– Om du vil bruke sukker må du nok blande helt til sukkeret løser seg opp, noe som kan ta litt lengre tid og føre til at blandingen må stå en stund i fryseren etter miksingen, forteller matbloggeren.
Hvor mye søtning som trengs vil variere etter type bær eller frukt du velger – her har du nemlig også full frihet.
– Mye vil smake godt her. Min favoritt er ananas og banan. Den blir så god! Frisk, søt og fantastisk, smiler Siv, som også driver matbloggen Sensiblerie.
LES OGSÅ: Denne tropiske kokoskaken er ideell i sommervarmen
SPIS ISEN ELLER FRYS DEN NED
Etter tre minutter i kjøkkenmaskinen er kokosisen myk og smidig – akkurat slik Siv liker den.
– Om du vil lage kuler er det bare å ha isrøren over i en zip-lock-pose eller lignende, og legge den i fryseren i én time. Jo flattere du klemmer fyllet jo raskere går det, tipser Siv.
6 TOPPINGER
Til slutt foreslår Siv seks toppinger som vil ta kokosisen enda et ekstra hakk opp:
🍦 Frisk frukt/bær
🍦 Sjokoladesaus
🍦 Kakestrøssel
🍦 Daimkuler
🍦 Nøtter
🍦 Rå eller ristet kokosmasse
Sivs tropiske kokosis
DETTE TRENGER DU:
Til ca. 1 liter iskrem
1 boks kokosmelk (kjøleskapskald)
12 dl frosne frukt/bær
1 dl lønnesirup
2 klyper salt
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kuttemekanisme/skjæreblad, pass på at kokosmelken har stått i kjøleskap og kremen er stivnet. Frukt og bær MÅ være gjennomfrosne (minst 7t, dersom du har kuttet opp og fryst egne).
2. Start kjøkkenmaskinen og varier hastigheten innimellom slik at alt blander seg til en jevn krem.
FERDIG!
PRØV OGSÅ: Iskrem med karamellsaus