Slik lager du trendy ramen på 15 minutter (med litt juks)

Hvis du tror nudelsuppe kun hører studenthverdagen til, må du tro om igjen. Ramen er både godt, billig og enkelt å lage.

Ramen, eller nudelsuppe, var en av de store mattrendene i fjor, ifølge blant annet Details. Ikke rart – ramen smaker helt fantastisk, og er både mettende og varmende.

Mange forbinder nok nudelsuppe med vannkokeren i klasserommet, billige studentmiddager eller en kjapp lunsj. «Ekte» ramen, derimot, består av en nydelig langkokt kraft, nudler og diverse topping som tynne skiver av kjøtt eller kylling, vårløk og grønnsaker.

Fire typer kraft

Selve kraften tar gjerne mange timer å lage, og kan deles inn i fire hovedgrupper alt ettersom hva smaken er basert på: Shoyu (soyasaus), shio (salt), miso (fermentert bønnepaste) og tonkotsu (svin), ifølge Serious Eats. 

Denne ramen-suppen, derimot, tar bare et kvarter å lage. Trikset er å bytte ut langkokt kraft med fond eller buljong som du pimper opp med ingefær, soyasaus og hvitløk. 

Nudelsuppen er et fabelaktig alternativ for deg som har lyst på ramen – men uten å stå timevis over kokeplatene. 

Rask jukse-ramen

Foto: Maria Tveiten Helgeby

Dette trenger du (2 personer):

 3 ss fond

1 liter vann

1ts soyasaus

3 fedd hvitløk, finhakket

2 ts revet ingefær, fersk

olje

Tilbehør:

2 egg, hardkokte

4 tykke skiver bacon

Nudler

Diverse grønnsaker, finstrimlet


Foto: Maria Tveiten Helgeby

Slik gjør du:

1. Svisj ingefær og hvitløk i litt olje på middels varme i en gryte. Tilsett vann, fond og soyasaus, og la småkoke i fem minutter.

2. Tilsett de tykke baconskivene, og skru opp varmen slik at suppen koker og kjøttet blir gjennomkokt. Skru deretter ned varmen, og la suppen syde i fem minutter til.

3. Suppen serveres i en stor bolle med kokte nudler, hardkokt egg delt i to, og finsnittede grønnsaker. Vi har brukt fersk vårløk, gulrot og kålrot for å få litt krønsj.