Restepai med juleskinke

Rester av julematen er godt å ha! Bruk restene av juleskinken i en lekker og mettende pai til julefrokosten, til lunsj eller når dere har lyst på noe enkelt i juledagene.

Antall: 4
Vanskelighetsgrad: middels
Tidsbruk: ca. 60 min

Dette trenger du for paibunn:

  • 250 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 3 ss vann
  • 1/2 ts salt

FYLL:

  • Rester av juleskinke i biter
  • 4-6 egg
  • 3-4 dl lettmelk
  • Revet ost
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • 1/4 ts malt ingefær
  • Salt og pepper

TOPPING:

  • 10 cherrytomater
  • 1 rød paprika i biter
  • Bladpersille

Slik gjør du:

  1. Elt deigen sammen for hånd eller kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser. Ta deigen ut av bollen, dekk den med plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i ca. 30 min.
  2. Smør en paiform med smør. Kjevle ut deigen og klem den ut i formen. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek den i 10 minutter på 200 grader.
  3. Fordel juleskinken over paibunnen. Visp sammen egg, melk, ost og krydder og hell det over skinken. Skjær paprika og tomater i biter og stek det i en stekepanne. Fordel det over paifyllet. Stek paien på 200 grader i ca. 30 minutter.
  4. Server gjerne med granateple og en frisk salat.

 

Prøv også vår Asiatisk ribbe eller Hvit pizza med pinnekjøttrester