Til hovedinnhold
restemat

Restepai med juleskinke

Rester av julematen er godt å ha! Bruk restene av juleskinken i en lekker og mettende pai til julefrokosten, til lunsj eller når dere har lyst på noe enkelt i juledagene.

Restepai med juleskinke

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

Juleskinke (rester i biter)

egg

lettmelk

revet ost

malt muskatt

malt ingefær

salt og pepper

Topping:

cherrytomater

paprika rød (i biter)

bladpersille

Fremgangsmetode

Elt deigen sammen for hånd eller kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser. Ta deigen ut av bollen, dekk den med plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i ca. 30 min.
Smør en paiform med smør. Kjevle ut deigen og klem den ut i formen. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek den i 10 minutter på 200 grader.
Fordel juleskinken over paibunnen. Visp sammen egg, melk, ost og krydder og hell det over skinken. Skjær paprika og tomater i biter og stek det i en stekepanne. Fordel det over paifyllet. Stek paien på 200 grader i ca. 30 minutter.
Server gjerne med granateple og en frisk salat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆