Rester av julematen er godt å ha! Bruk restene av juleskinken i en lekker og mettende pai til julefrokosten, til lunsj eller når dere har lyst på noe enkelt i juledagene.
Antall: 4
Vanskelighetsgrad: middels
Tidsbruk: ca. 60 min
Dette trenger du for paibunn:
- 250 g hvetemel
- 150 g smør
- 3 ss vann
- 1/2 ts salt
FYLL:
- Rester av juleskinke i biter
- 4-6 egg
- 3-4 dl lettmelk
- Revet ost
- 1/4 ts muskatnøtt
- 1/4 ts malt ingefær
- Salt og pepper
TOPPING:
- 10 cherrytomater
- 1 rød paprika i biter
- Bladpersille
Slik gjør du:
- Elt deigen sammen for hånd eller kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser. Ta deigen ut av bollen, dekk den med plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i ca. 30 min.
- Smør en paiform med smør. Kjevle ut deigen og klem den ut i formen. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek den i 10 minutter på 200 grader.
- Fordel juleskinken over paibunnen. Visp sammen egg, melk, ost og krydder og hell det over skinken. Skjær paprika og tomater i biter og stek det i en stekepanne. Fordel det over paifyllet. Stek paien på 200 grader i ca. 30 minutter.
- Server gjerne med granateple og en frisk salat.
Prøv også vår Asiatisk ribbe eller Hvit pizza med pinnekjøttrester