Ribbe er som skapt for wrap – og med sennepsdressing og persillepesto er juleribba knapt til å kjenne igjen. Sånn blir restemiddagen et høydepunkt!
Ribbe er julete så det holder. Lefse også, og rødkål og sennep hører også jula til. Så dette er julemiddag eller -lunsj så god som noen.
Det blir som regel noen rester etter et overdådig julemåltid, og det er jo så godt at du gjerne varmer det opp og spiser samme måltidet en gang til. Eller du kan lage en helt ny rett, for hvem elsker vel ikke en saftig wrap med herlige smaker?
🌮PRØV OGSÅ: Taco med rester av ribbe🌮
Ribbe passer med flere smaker til
Svineribbe er ganske snill i smaken, så det bør være litt kontraster i det du spiser sammen med ribba. For å få en syrlig smak, kan du bruke rester etter rødkål, det er perfekt å ha i wrapen. Eller du kan lage rødkålsalat, som vi har gjort. Hele oppskriften finner du nederst. 👇
Litt skarp sennep hører også sammen med ribba, det komplimenterer den milde kjøttsmaken godt. Pluss en litt friskere, rundere smak som du finner i persillepestoen. Da har du et fint trekløver med ulike smaker som utfyller hverandre.
RESTER AV PINNEKJØTT? Lag pinnekjøttlapskaus!🥘
Bruk det du har
Selv om vi har laget en riktig så god oppskrift på ribbewrap, er det jo bare én av utallige muligheter.
Bruk fantasien og det du har i kjøleskapet. Har du poteter eller grønnsaker som gulrot og kålrabi? (Det er jo ikke usannsynlig i jula). Kutt dem i biter og stek dem, så blir de ypperlig wrapfyll, sammen med ribbe.
Wrap passer som en lett middag (det trengs kanskje sånn midt mellom jul og nyttår?) eller til lunsj og brunsj. Og vær trygg – denne gangen forsvinner faktisk alt!
I DET EKSOTISKE HJØRNET?: Medisterkaker med asiatisk vri🥢
SAME RIB – NEW WRAPPING: Få med litt sprø svor, så får du til og med wrap med knas!
WRAP MED RIBBE, RØDKÅLSALAT, PESTO OG SENNEPSDRESSING
Til: 4 personer
Tid: 30 min
Rødkålsalat:
1/4 rødkål, i tynne skiver
1/2 rødløk, i tynne skiver
1 ts sitronsaft
1 ss olivenolje
Sennepsdressing:
4 ss lettrømme
2 ts dijonsennep
1/2 ts sukker
Persillepesto:
1 potte persille, grovhakket (med stilker)
50 g mandler, grovhakket
5 ss olivenolje
Salt og pepper
400-500 g ferdigstekt ribbe
8 lefser
SLIK GJØR DU:
1. Rødkålsalat: Bland rødkål og rødløk i en bolle. Bland inn sitronsaft og olje. Salt og pepre.
2. Sennepsdressing: Bland rømme, sennep og sukker.
3. Persillepesto: Ha persille og mandler i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser. Kjør til en puré ved å spe med oljen. Smak til med salt og pepper.
4. Skjær ribben i tynne skiver.
5. Ha litt sennepsdressing, to skrive ribbe, en klatt pesto og en liten neve rødkålsalat på hver lefse. Brett sammen og spis med fingrene.
Oppskrift: Helle Øder Valebrokk