Riskrem er tidenes juledessert, men prøv å bytte ut den røde sausen med karamellsaus med salt og hakkede nøtter. Hasselnøtter gir litt å tygge på, og salt setter ekstra god smak på karamellen. Bruk gjerne ferdig karamellsaus hvis du vil gjøre det ekstra enkelt.
4 porsjoner – Lett – Ca. 20 min
DU TRENGER:
5 dl ferdig risgrøt
1 vaniljestang
5 dl kremfløte
1-2 ss melis
KARAMELLSAUS:
200 g sukker
70 g lys sirup
2 dl kremfløte
100 g meierismør
Noen gode klyper havsalt
200 g hasselnøtter
SLIK GJØR DU:
- Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk fløte, melis og vaniljefrø til en løs krem. Smak evt. til med mer melis, men husk at karamellsausen er ganske søt.
- Vend risgrøten forsiktig med kremen, men ikke rør så mye at konsistensen bli kornete. Sett riskremen i kjøleskapet.
- Lag karamellsausen. Ha sukker og lys sirup i en tykkbunnet kjele. Smelt det til karamell på lav/middels varme.
- Tilsett fløten litt etter litt, og la det koke noen minutter.
- Ha i smør og havsalt, og rør til alt er godt blandet.
- Fordel nøttene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl dem og gni av den tynne hinnen med et rent kjøkkenhåndkle. Hakk nøttene grovt.
- Server riskremen med karamellsaus og hakkede nøtter.
Tips! Bruk gjerne ferdig karamellsaus for å gjøre oppskriften litt enklere.