Riskrem med salt karamell

Riskrem er tidenes juledessert, men prøv å bytte ut den røde sausen med karamellsaus med salt og hakkede nøtter. Hasselnøtter gir litt å tygge på, og salt setter ekstra god smak på karamellen. Bruk gjerne ferdig karamellsaus hvis du vil gjøre det ekstra enkelt.

4 porsjoner – Lett – Ca. 20 min

DU TRENGER:

5 dl ferdig risgrøt
1 vaniljestang
5 dl kremfløte
1-2 ss melis

KARAMELLSAUS:
200 g sukker
70 g lys sirup
2 dl kremfløte
100 g meierismør
Noen gode klyper havsalt
200 g hasselnøtter

SLIK GJØR DU:

  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk fløte, melis og vaniljefrø til en løs krem. Smak evt. til med mer melis, men husk at karamellsausen er ganske søt.
  2. Vend risgrøten forsiktig med kremen, men ikke rør så mye at konsistensen bli kornete. Sett riskremen i kjøleskapet.
  3. Lag karamellsausen. Ha sukker og lys sirup i en tykkbunnet kjele. Smelt det til karamell på lav/middels varme.
  4. Tilsett fløten litt etter litt, og la det koke noen minutter.
  5. Ha i smør og havsalt, og rør til alt er godt blandet.
  6. Fordel nøttene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl dem og gni av den tynne hinnen med et rent kjøkkenhåndkle. Hakk nøttene grovt.
  7. Server riskremen med karamellsaus og hakkede nøtter.

 

Tips! Bruk gjerne ferdig karamellsaus for å gjøre oppskriften litt enklere.