Risotto med kylling, sopp og parmesan

Kylling og ris blir enda mer spennende når du lager risotto med sopp og parmesan. Det er middag på bare 20 minutter.

210305-u18-extra-bannere-kylling-900x450.jpg

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 15-20 minutter

DETTE TRENGER DU:

  • Coop kyllingfilet 400 g
  • 1 kyllingbuljongterning
  • Xtra sjampinjong
  • 1 liten løk
  • 300 g risottoris
  • 50 g revet parmesan

SLIK GJØR DU:

  1. Kok opp 1,3 l vann med 1 kyllingbuljongterning og hold det varmt.
  2. Skjær 250 gram sjampinjong i 6 biter hver. Kutt 1 liten løk i små terninger.
  3. Varm opp en stor stekepanne og stek 400 gram kyllingbiter i 3-4 minutter. Sett dem til side. Brun soppen i pannen til den er godt stekt.
  4. Tillsett 300 gram risottoris og løken og fres det i 2 minutter.
  5. Spe med buljong, først 1/3 og la det koke nesten inn før du tilsetter 1/3 til og koker videre. Tilsett resten av buljongen hvis det er nødvendig. Pass på at risen ikke blir for løs. Den skal koke i totalt 18-20 minutter.
  6. Tilsett kyllingbitene og 50 gram revet parmesan.
  7. Smak til med salt og pepper.

LITT EXTRA:

  • 1 ss meierismør og hakket persille sammen med kyllingen og parmesanen.

 

FLERE DIGGE OPPSKRIFTER PÅ BILLIG MIDDAG FINNER DU HER