Saftig kalkun med søtpotetmos

Kalkun er en julefavoritt. Stek kalkunfilet og server med gyllen potetmos med søtpoteter og fargerike grønnsaker. Og ikke glem fløtesausen. Alt blir bedre med saus.

210305-u48-extra-bannere-gjhb-900x450.jpg

Antall: 4
Vanskelighetsgrad: middels
Tidsbruk: ca. 35 min

Dette trenger du:

  • 750 g kalkunfilet
  • Salt og pepper
  • Fløtesaus

SØTPOTETMOS:

  • 2 søtpoteter
  • 1 potet
  • 1 1/2 dl fløte
  • Salt og pepper

GRØNNSAKER:

  • 3 regnbuegulrøtter
  • 2 persillerøtter
  • 1 rødløk
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

TILBEHØR:

  • 1 pose Babyleaf Mix
  • 1 neve tranebær
  • 2 epler, delt i båter
  • Fersk timian

Slik gjør du:

  1. Stek kalkunfiletene som anvist på pakken.
  2. Skjær søtpotet og potet i biter. Kok dem møre i ca. 15-20 min. Hell av vannet og mos potetene med fløte, salt og pepper.
  3. Skjær gulrøtter og persillerøtter i staver, og rødløken i båter. Hell over olje og krydre med salt og pepper. Stek på 225 grader varmluft i 15 min mens kjøttet hviler.
  4. Lag fløtesaus som anvist på pakken.
  5. Server med Babyleaf Mix, eplebåter, tranebær og timian.

 

Prøv vår Julepølsetallerken med mandelpotetpuré eller Juleskinke med kålrabbistappe