Salatwrap med medisterboller

Som stolt sponsor av Norsk Friidrett har vi vært så heldige å få med oss den matglade hekkeløperen Amalie Iuel på denne oppskriften. Salatwrap med medisterboller er perfekt til julebrunsjen - og Amalie viser deg hvordan de lages!

Antall pers: 4
Vanskelighetsgrad: Lett
Tidsbruk: 5 minutter

Dette trenger du:

  • 200 g medisterfarse
  • 8 skiver bacon
  • 2 hoder hjertesalat
  • 1/2 bunt bladpersille
  • Smør til steking

  • RØDBETESALAT:
  • 100 g syltede rødbeter
  • 1 eple
  • 1/2 rødløk
  • 2 ss bladpersille
  • 4 ss majones
  • 2 ss crème fraîche
  • 2 ss rødbetelake
  • 1 neve frosne tyttebær

Slik gjør du:

  1. Form små boller av medisterfarsen og stek dem i litt smør i en varm stekepanne.
  2. Stek baconet til det blir sprøtt.
  3. Finhakk rødløk og skjær rødbeter og eple i små terninger. Hakk bladpersille og bland sammen alle ingrediensene til rødbetesalaten. Smak til med salt og pepper.
  4. Del hjertesalaten i blader og skyll bladene i iskaldt vann. Tørk dem godt. Legg salatbladene på et fat og fyll dem med rødbetesalat. Topp med medisterboller, sprøstekt bacon og frisk bladpersille. 

 

Prøv våre andre julebrunsjoppskrifter. Se hvordan du lager Juleskinke i lompe eller Gravlaks med avokadokrem