6 digge grunner til å løfte chilisausen frem fra mørket

Sweet chili sauce er som sausenes potet – den kan brukes til nesten alt.

Vi kjenner den alle – den nydelige, røde og klissete sweet chili-sausen som ofte står øverst og lengst bak i kjøleskapet, og har en tendens til å bli stående til datoen har gått ut for lengst.

Men den søte chilisausen kan brukes til så mangt. Visste du at man for eksempel kan bruke chilisaus i marinader og rømmedressinger? Eller hva med å bytte ut taco-en med en friskere og sunnere laksewrap toppet med sweet chili sauce?

Vi har samlet våre seks favorittmåter å bruke den klassiske dressingen under. La deg inspirere, så slipper du å kaste sausen! 

1. I wokken

Foto: iStock

Sweet chili-saus passer perfekt til wok. Lag en enkel blanding av sweet chili-saus, soyasaus, litt hvitløk og ingefær, og du har en nydelig og «hjemmelaget» wok-saus. Tilsett gjerne litt fersk chili for å få et ekstra sting i den ellers milde sausen.

2. I rømmedressingen 

Rømme tåler søte smaker veldig godt, så hvis du blander rømme med litt sweet chili-saus får du en nydelig rømmedressing som passer perfekt til for eksempel kylling eller laks.

3. I chilimajonesen 


Foto: iStock

Du har kanskje smakt sushi med chilimajones? Dette kan du enkelt lage hjemme ved å kombinere majones og sweet chili-saus – og kanskje en dæsj frisk chili. Majonesen og chilisausen passer perfekt til sushi, og er en super måte å bli vant til sushi på hvis du er en sushi-skeptiker.

4. I marinaden

Honning og soya-saus er en nydelig marinade som passer bra til for eksempel svin eller kylling. Men visste du at man også kan marinere i sweet chili sauce? Bare tilsett en liten dæsj i soya-marinaden for å få et søtere og skarpere chilipreg.

5. I dippen


Foto: iStock

Vi kan ikke lage denne listen uten å nevne at sweet chili-saus i seg selv er den perfekte dip-en til våruller – både friterte vårruller og ferske vårruller. Søtt, crunchy og salt på én gang.

6. På wraps

Lag en digg wrap med stekt laks, mango, avocado og rømme, og topp det hele med sweet chili sauce. Helt uimotståelig, og mye friskere enn den klassiske tacolefsa.