Til hovedinnhold
frokost

Slik lager du cottage cheese – på kun få minutter!

Lage cottage cheese sjøl?! Ja, det er faktisk overraskende enkelt – og utrolig friskt og godt.

Slik lager du cottage cheese – på kun få minutter!

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

helmelk

naturell yoghurt

sitronsaft

eddik (istedenfor sitronsaft)

salt

Fremgangsmetode

Start med å røre sammen melk og yoghurt og varm opp blandingen mens du rører med jevne mellomrom til den holder 60 ˚C.
SIVS TIPS: Om du ikke har et steketermometer, kan du varme opp melkeblandingen til det begynner å ryke av den.
Tilsett syre og salt etter smak.
SIVS TIPS: Dersom du ønsker en myk og kremet konsistens, vil jeg anbefale at du bruker sitronsaft. Men om du vil nærme deg kjøpevarianten, får du etter mine erfaringer en litt mer fast og klumpete konsistens ved å bruke eddik.
La stå et lite minutt til melkeblandingen begynner å klumpe seg. Skru deretter av plata, men la kjelen bli stående mens du rører forsiktig rundt i ca et halvt minutt. Sett deretter kjelen til side på benken i ca 15 minutter.
Du vil nå se at melkeblandingen har skilt seg. Du har laget ost! Nå gjenstår det bare å sile ostemassen gjennom et dørslag kledd med et rent kjøkkenhåndkle eller klede.
SIVS TIPS: Når osten har fått renne godt av seg, er det lurt å vri kjøkkenhåndkleet godt slik at du får presset ut den siste rest med væske av osten.
Dersom du synes osten smaker litt for mye av syren du tilsatte, kan du skylle den i vann før du klemmer ut resten av væsken. Dette skal dog ikke være nødvendig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆