Slik lager du bruschetta etter alle kunstens regler

Å lage bruschetta er enkelt, men for å lage en perfekt bruschetta må du følge alle disse seks stegene i riktig rekkefølge.

Bruschetta er en italiensk rett som betår av sprøstekt brød med hvitløk, olivenolje og salt. Nå til dags er det vanlig å toppe brødet også med en tomatblanding. Har du ikke smakt det, har du virkelig gått glipp av noe. Det smaker inni granskauen godt!  

Å lage bruschetta er enkelt, men det er mange som roter litt med rekkefølgen og hopper over viktige steg. 

Vil du lage bruschetta etter alle kunstens regler, må du følge en klar rekkefølge og fullføre alle stegene. Det krever ikke mye mer av deg, og belønningen er en perfekt bruschetta. 

Og mens du er igang, kan du en gang for alle lære deg hvordan retten uttales. De fleste sier feilaktig «brusjetta» (det er litt søtt, da), men korrekt, italiensk uttale er «brosketta». 

   > Vitenskapen bak perfekte scones  

DETTE TRENGER DU: 

ca 10 skiver pariserloff eller landbrød
God olivenolje til pensling 
2 hvitløksfedd 
3 store tomater
6-7 store blader fersk basilikum
Nykvernet pepper
Maldonsalt
1 ss olivenolje til tomatene

1. START MED TOMATBLANDINGEN 

Det er nok mange som lager tomatblandingen til slutt, men det er den du bør starte med. Det gir nemlig smakene i tomatblandingen tid til å sette seg, og du får en rikere smak. 

2: FJERN TOMATKJERNENE

Når du skal lage tomatblandingen, er det viktig å fjerne kjernene i tomatene. Hvis du ikke gjør det, blir det for mye væske i blandingen som vil gjøre brødet bløtt og vassent. Æsj. 

Foto: Ina Shelby / Kjøkkentjeneste

Del tomatene i to, fjern kjernen og hakk tomatene i biter. Finhakk hvitløksfeddet, og rull basilikumbladene sammen før du finsnitter dem. Bland tomatbiter, hvitløk og basilikum sammen i en bolle, og hell over olivenolje. Smak til med nykvernet pepper og maldonsalt. La tomatblandingen stå og godgjøre seg i kjøleskapet mens du lager til resten. 

   > Aha! Det er altså slik du lager en avokadorose

3. DEL LOFFEN PÅ SKRÅ

For å få størst mulig overflate til toppingen, bør du skjære loffen på skrå. Hver skive skal være på omtrent 1 centimeter i tykkelse.


Foto: Ina Shelby / Kjøkkentjeneste

4. PENSLE MED OLIVENOLJE PÅ BEGGE SIDER

For å få skikkelig sprøtt brød, bør du pensle brødet med olivenolje. Ikke kun på èn side som mange gjør – men på begge sider. Da får du dobbelt sprøhet både på topp og bunn, og slipper en bløt underside på brødet. 


Foto: Ina Shelby / Kjøkkentjeneste

Legg brødskivene på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen på 180 grader i 6-8 minutter til de er gylne. 

5. GNIKK MED HVITLØK 

Når skivene er ferdige i ovnen, er det tid for å gi brødet skikkelig hvitløkssmak. Del hvitløksfeddet i to, og gni snittflaten mot overflaten til brødskivene. Den ru overflaten til brødet sørger for at hvitløk fordeler seg godt inn i brødet.    


Foto: Ina Shelby / Kjøkkentjeneste

6. FORDEL TOMATBLANDINGEN 

Hent tomatblandingen fra kjøleskapet, og fordel den på toppen av brøskivene. Server umiddelbart! :) 


Foto: Ina Shelby / Kjøkkentjeneste

   > Disse havrekjeksene inneholder kun 83 kalorier per stykk