Hjemmelagde karameller er enkelt å lage og populære å gi bort! Her er oppskrift på karameller med cornflakes og nøtter, og karameller med lime og kokos.

Slik lager du fantastiske hjemmelagde karameller

Hjemmelagde karameller smaker nydelig som de er, eller du kan blande inn spennende smaker som lime, kokos eller kanskje litt knasende cornflakes?

Javisst vil vi ha karameller til jul! Karameller er farlig godt, så vær forberedt på at det kommer til å gå unna.

Hjemmelagde karameller er jo også perfekt å gi bort i julegave eller vertinnegave hvis du blir bedt bort i jula. 

😋PRØV OGSÅ: Iskrem med hjemmelaget karamellsaus 😋

Uendelige varianter

Vi vet jo alle hvor godt det er med fløtekarameller. Vil du gå for den rene karamellsmaken, er du garantert suksess uansett. Men så er det jo gøy å eksperimentere litt, da. 

Hva med å blande inn litt revet appelsinskall og få appelsinkarameller? Eller en liten teskje kardemomme for ekstra julesmak? En populær variant er å strø et dryss med havsalt over karamellene for å blande salt og søtt. Ufattelig godt!

Vi lot oss imidlertid friste av et eksotisk alternativ med lime og kokos, og en krønsjy variant med cornflakes og ristede nøtter. Det må bare prøves, for her snakker vi herlige små smaksbomber. 

🎄LES OGSÅ: 2 friske juledesserter som alle har plass til🎄


GAVE: Pakk karamellene inn i cellofan og knyt med et pent bånd. Dette er den ideelle julegaven til søtmonser i alle aldre!

Pakk inn lekkert

Hvem vil vel ikke sette pris på å få hjemmelagde karameller i gave? Legg litt omtanke i innpakningen, så kan denne gaven trumfe selv dyre duppedingser som ligger under juletreet.

Lag kremmerhus og fyll med godbiter, eller fyll et glass eller eske du kan pynte med sløfe eller lime et fint julemotiv på. Her er det bare å la kreativiteten få frie tøyler! 

Oppbevarer du karamellene tørt og kjølig, holder de seg godt i 3-4 uker. 

TIPS! Tilsetter du 3 ss kakao i karamellrøren, får du sjokoladekarameller.

PRØV OGSÅ: 3 spiselige julegaver du lager på få minutter 😘


UTALLIGE MULIGHETER: Cornflakes gir ekstra krønsj i karamellen. 

GRUNNOPPSKRIFT PÅ FLØTEKARAMELLER

DU TRENGER (gir ca. 25 karameller):
2,5 dl sukker
1 dl lys sirup
2,5 dl kremfløte
50 g smør

SLIK GJØR DU:

1. Ha sukker, sirup og fløte i en tykkbunnet gryte og kok opp under omrøring. Pass på hele tiden, denne prosessen kan ta 30 minutter eller mer. Fargen på karamellen skal være gyllen, og konsistensen skal være slik at karamellen har store bobler.

2. Når du føler at karamellen er tykk nok, gjør du denne testen: Slipp en stor dråpe karamell ned i et glass kaldt vann. Samler dråpen seg og blir til fast karamell er den ferdig. Ta den så av plata og rør inn smøret.

3. Nå kan du tilsette den smaken du vil.

4. Kle en liten form med bakepapir, og spre massen utover. La karamellen avkjøle på benken før du setter den kjølig. Samle den klissete massen til små karameller med en skje.

KARAMELLER MED LIME OG KOKOS

1 grunnoppskrift på karamell
1 ts finrevet skall av lime + 1 ss saft
3 ss kokosmasse

SLIK GJØR DU:

1. Lag karameller som beskrevet i grunnoppskriften.

2. Når karamellen har kokt ferdig, rører du inn limeskall og -saft samt kokos, og avkjøler som beskrevet i grunnoppskriften.

KARAMELLER MED RISTEDE NØTTER OG CORNFLAKES

1 grunnoppskrift på karamell
30 g hasselnøtter
1 dl cornflakes

SLIK GJØR DU:
1. Lag karameller som beskrevet i grunnoppskriften.
2. Sett ovnen på 180 ˚C. Legg hasselnøtter på et bakebrett og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter.
3. Når nøttene har avkjølt seg litt, gnir du dem mellom hendene og fjerner skallet.
4. Grovhakk nøttene og bland dem i karamellen sammen med cornflakes. Avkjøl karamellen som beskrevet i grunnoppskriften.

Oppskrifter: Helle Øder Valebrokk