Til hovedinnhold
frukt og grønt

Fransk potetmos

Til og med potetmosen i Frankrike er mer elegant enn den norske! Den er så fløyelsaktig og myk at vi bare må dele hemmeligheten til hvordan du gjør det.

Fransk potetmos

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

melne poteter

salt

melk

egg

smør

revet ost (eventuelt, blandes inn til slutt)

Fremgangsmetode

Kok potetene til de er ordentlig møre. Du vet de er klare når du kan stikke en gaffel gjennom uten å få noe motstand.
Finmos potetene. Helst med potetpresse, eller bruk en silikonsleiv til å presse potetene gjennom en sil.
Tilsett salt, 100 g melk, 2 egg og 1 ss smør. Bland godt til hver ingrediens er godt inkorporert før du legger til neste ingrediens.
Når alt er godt blandet, sjekker du om konsistensen og smaken er som du ønsker. Hvis den er for fast, tilsett litt melk. Hvis smaken er litt kjedelig, tilsett smør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆