Denne enkle Frost-kaken vil få barna til å synge Let it go

Det er fortsatt Frost-kake alle barn vil ha i barnebursdagen sin. Med denne steg for steg-guiden, kan du oppfylle barnas ønsker uten å bruke 17 timer!

- Hvilken kake vil du ha til bursdagen din? 
- Frost-kake!

Hvis dette høres ut som en samtale du har hatt med dine barn, er du ikke alene. Fortsatt er det en kake inspirert av Disneyfilmen «Frost» alle barn vil ha i sitt bursdagsselskap. 

Med mindre du er en dreven kakebaker, vil det virke som en temmelig skremmende utfordring. Men pust rolig - du kan faktisk klare det. 

Vi har laget en idiotsikker steg for steg-guide som viser hvordan du enkelt kan lage en marsipankake med pynt i Frost-tema. I midten finner du snømannen Olaf i kjent positur omkranset av snøballer og snøkrystaller. 

Er barna glad i fotball? Da vil de elske denne supersaftige sjokoladekaken i langpanne.

Lov å jukse 

Alle snarveier som er mulig å ta, har vi tatt. Vi bruker blant annet ferdig marsipanlokk og lakris som armene, hår og munn til Olaf. Borden som går rundt kaken skjuler eventuelle «skjønnhetsfeil» i skjøten, og snøkrystallene stikker du enkelt ut med en pepperkakeform. Disse snarveiene er det kun du og vi som trenger å vite om! 

Selve kaken består av en luftig sukkerbrødbunn dynket med appelsinjuice, mens kremen er en blanding av pisket krem og vaniljekrem (nam). I midten ligger et lag bringebær for å balansere smakene og gi et lite piff av farge - så dette kan virkelig ikke gå galt.

Får barna servert denne kaken til bursdagen sin, kommer barna til å synge Frost-soundtracket av glede minst femti ganger til. Let it go, let it gooooo! :) 

Flere idiotsikre tips? 9 steg til en garantert perfekt pavlova til 17 mai.

Supersuksess

Disney's «Frost», eller «Frozen», ble en gigasuksess da den kom på kino i 2013, og fikk i april året etter en plass i Guiness Rekordbok for å være den mest innbringende animasjonsfilmen noensinne, ifølge Guiness World Records. Da hadde den tjent inn over 1 milliard dollar over hele verden, og med det slått Toy Story 3 som til da hadde hatt tittelen.

Mens handlingen i filmen er løst basert på eventyret «Snedronningen» av den danske forfatteren H. C. Andersen, har norske landskaper inspirert de grafiske artistene, skriver Condé Nast Traveler

Så oppfyll barnas aller største bursdagsønske, og lag en Frost-kake etter oppskrift av Lise Mari Stang-Jacobsen/@Hverdagslykkelise:

Frost-marsipankake med Olaf 

Du trenger:

Sukkerbrød, 24 cm form:

5 egg
180 gr sukker
140 gr hvetemel
50 gr potetmel
1 ts bakepulver
2 ss appelsinjuice, til dynking

Dekorasjon og fyll:

5 dl kremfløte
3 ss sukker
1 pakke ferdig vaniljekrem
Bringebær, friske eller frosne
1 stykk ferdig marsipanlokk
1 pakke marsipan
Konditorfarge, blå, rød og gul
Melis
Lakris
Snøkrystallkakepynt

Slik gjør du:

1. Lag sukkerbrødet: Pisk egg og sukker på høy hastighet i ca 10 minutter. Eggedosisen skal bli tykk og lys gul.

Foto: Lise Mari Stang-Jacobsen/@Hverdagslykkelise

2. Sikt hvetemel, potetmel og bakepulver sammen. Vend det tørre inn i eggedosisen forsiktig med en slikkepott.

3. Hell røren i en kakeform med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 165´c i 30-35 minutter til den er gylden. La sukkerbrødet avkjøles helt på rist. Bak det gjerne dagen før om du har mulighet.

4. Begynn med dekorering når kaken er helt avkjølt: Del sukkerbrødet forsiktig på midten med en skarp kniv. Den nederste delen bruker du som topplokk, da den er helt rett. Legg den øverste sukkerbrødbunnen på et kakefat og dynk med et par spiseskjeer appelsinjuice.


Lise Mari Stang-Jacobsen/@Hverdagslykkelise 

5. Pisk 5 dl kremfløte stiv sammen med 3 ss sukker. Ha i en pakke ferdig vaniljekrem og pisk lett videre til det ikke er noen klumper.

6. Smør cirka halvparten av vaniljekremen på bunnen. Dryss over et lag bringebær, frosne eller friske. Legg på den andre bunnen og dekk med krem på sider og topp.

7. Rull forsiktig ut marsipanlokket og legg det over, men behold plastikken det var rullet inn i siden den er fin å kjevle marsipanpynten på. Skjær bort overflødig marsipan med en skarp kniv.


Lise Mari Stang-Jacobsen/@Hverdagslykkelise 

8. Den marsipanpølsa i to og farg den ene delen blå med en tube konditorfarge. Bruk gjerne litt melis om det blir klissete. Dryss litt melis på plastikkunderlaget før du triller ut to blå pølser. Kjevle disse flate. Så skjærer du ut det mønsteret du ønsker; bølger eller istapper for eksempel . Legg det forsiktig rundt kaka. Restene av blå marsipan kan du kjevle ut på nytt og trykke ut snøkrystaller som du pynter kaka med. Fest disse gjerne med litt melis på baksiden, så sitter de bedre.


Lise Mari Stang-Jacobsen/@Hverdagslykkelise

9. Olaf lager du av to marsipankuler til bein, en stor kule til mage, en litt mindre kule til mage og et litt avlangt hode. Bruk for eksempel ukokt spagetti tvers gjennom Olaf for å feste delene sammen. Bruk gul og rød konditorfarge for å lage oransje marsipan til Olafs nese. Bruk lakris til armer, hår, knapper og munn ved å klippe til passende biter. Bruk eventuelt ukokt spagetti i armene for å få dem til å stå ut. Pass på at barna ikke spiser pynten på grunn av den stive spagettien.


Lise Mari Stang-Jacobsen/@Hverdagslykkelise

10. Dryss til sist litt snøkrystallkakepynt over kaken.