Denne gresskarlykten klarer absolutt alle å lage

Hvis du har en sjablong, er det nesten umulig å ikke lykkes med å lage et gresskar til Halloween.

Halloween-gresskar blir stadig vanligere å se på naboens trapp. Du har kanskje vurdert å hive deg på og lage et du også, men kanskje kvier du deg litt? Det ser jo ikke enkelt ut å lage. 

Men hvis du har en sjablong, er du faktisk allerede langt på vei med å lykkes. Da stilles det ikke andre krav til deg enn kompetanse til å kunne skjære rundt en oppmerket strek, og dét klarer du. 

Hvis du ikke er spesielt flink til å tegne, er det en god idé å kjøpe ferdige sjablonger. Hos oss får du kjøpt et (om vi får si det selv) genialt utskjæringssett med 6 ferdige sjablonger og 4 verktøy som får hele jobben gjort. Da skal du være skikkelig god for å gjøre feil! 

Og husk: Gresskaret skal uansett stå ute i mørket. Det er ingen som legger merke til litt uperfekte linjer. Lykke til! :) 

Slik  lager du et Halloween-gresskar

Finn fram


Foto: Maria Tveiten Helgeby

1. Finn fram gresskar, utskjæringssettet og teip. Pass på at du finner et gresskar som er stort nok, gjerne minst 30-40 centimeter i diameter. Finn også fram en stor bolle der du kan legge innholdet i gresskaret og annet skrafs.

Hvis du ikke har utskjæringssett trenger du en spiss lang kniv, en tynn spiss kniv, en tusj og en spaghettisleiv. 

Lokk


Foto: Maria Tveiten Helgeby

2. Bruk den lange spisse kniven fra utskjæringssettet til å skjære ut lokket på toppen rundt stilken. Pass på at du stikker kniven inn i en 45 graders helling, slik at lokket ikke faller ned i hullet etter at du har fjernet innholdet i gresskaret.

Tøm 


Foto: Maria Tveiten Helgeby

 3. Bruk den store sleiven med tagger fra utskjæringssettet til å fjerne innholdet i gresskaret. Her må du jobbe litt, siden innhoildet sitter ganske godt fast.

Skrap


Foto: Maria Tveiten Helgeby

4. Gå grundig til verks og bruk taggene for å løsne innmaten i gresskaret. Spar gjerne på frøene og lag noe godt med dem senere

Finrensk


Foto: Maria Tveiten Helgeby

 5. Bruk til slutt den fine siden av sleiven og gjør innsiden av gresskaret jevnt.

 Sjablong


Foto: Maria Tveiten Helgeby

 6. I utskjæringssettet kan du velge mellom 6 ulike sjablonger. Det er en god idé å bruke en sjablong hvis du enten aldri har skåret ut gresskar før, eller hvis du har lyst til å lage et litt spesielt mønster på utskjæringen. 

Har du ikke sjablong, kan du bruke fantasien og tegne på et klassisk Halloween-gresskar-mønster: To trekanter til øyne, en trekant til nese, og et stort sikksakk-smil med masse skarpe tenner..

Teip


Foto: Maria Tveiten Helgeby

 7. Tro oss - det er ikke nok å holde arket på gresskaret mens man tegner. Arket kommer garantert til å forskyve seg, og din en gang kule flaggermus kommer til å ende opp som en rar klump.

Gresskaret er ikke perfekt rundt, så bruk heller et par sekunder ekstra på å teipe fast sjablongen.

Tusj


Foto: Maria Tveiten Helgeby

 8. Bruk en tydelig tusj til å tegne etter sjablongen.

 Fintegn


Foto: Maria Tveiten Helgeby

 9. Fyll ut på de stedene teipen stod. Det gjør ingenting om strekene ikke blir helt perfekte. Husk at gresskaret uansett skal stå i mørket ;)

 Skjær


Foto: Maria Tveiten Helgeby

10. Bruk den lille skarpe kniven til å skjære ut selve mønsteret. Vær veldig forsiktig når du skjærer.

Press forsiktig ut den utskårne delen, og gå eventuelt over med kniven igjen for å løsne den skikkelig.

Tørk


Foto: Maria Tveiten Helgeby

11. Tørk over gresskaret med lett fuktet papir, slik at du får vekk gresskarrester og eventuelle tusjmerker. Det kommer til å sitte litt tusj igjen, men dette gjør ikke noe siden gresskaret skal stå ute i mørket.

Lys


Foto: Maria Tveiten Helgeby

12. Sett gresskaret ut på et sikkert sted. Sett to-tre telys i midten av gresskaret, og tenn forsiktig på. Sett lokket på toppen, og nyt synet av gatas kuleste Halloween-gresskar! 

   > Dette kan du lage av gresskarrestene