Kyllingvinger i teriyakisaus er en skikkelig smaksbombe. Mariner kyllingvinger eller kyllingklubber i den søte og salte marinaden.
– Jeg er helt vill etter teriyaki-marinade. Her får du salt og søtt i kombinasjon med hvitløk, ingefær. Riseddik setter et asiatisk preg på den. Dette er perfekt til kyllingvinger eller kyllingklubber. Dryss sesamfrø på toppen så er teriyaki-kyllingen komplett, frister matbloggeren Josefine Andersen-Eikeri.
PRØV OGSÅ: Kylling satay med peanøttsaus
Teriyaki-marinade er noe av det beste jeg vet, forteller matbloggeren. Foto: Nussara Guldberg
👇 Se oppskrift på Josefines kyllingvinger nederst i saken.👇
TERIYAKI-KYLLING ER ENKELT Å LAGE
Josefine er matbloggeren bak Josefines matgleder. Ikke bare smaker Josefines kyllingvinger utrolig godt, de er dessuten enkle å lage.
Rør sammen ingrediensene til marinaden. Mariner kyllingvingene så lenge du rekker og legg dem på et stekebrett eller i en ildfast form før du smekker dem inn i ovnen.
Det er lurt å smøre formen med smør før steking, så unngår du at kyllingen setter seg fast.
– Om du vil ha litt grillpreg på kyllingvingene kan du sette på grillfunksjonen ett minutt eller to mot slutten. Bare vær oppmerksom på at sukkerinnholdet i marinaden kan føre til at det fort blir brent. Så her gjelder det å passe litt ekstra på, tipser matbloggeren.
PRØV OGSÅ: Kylling tikka masala med ferdig saus og raita
TERIYAKI-KYLLING OG MANGOSALAT
De saftige, smakfulle og sticky kyllingvingene er perfekt mat en lørdagskveld, på grillfesten eller rett og slett om du har venner på besøk, synes Josefine.
Hun pleier å servere kyllingen med en frisk mangosalat med chili og lime, samt med enten ris, pommes frites eller søtpotet-fries.
TERIYAKI-MARINADE TIL LAKS OG SCAMPI
– Mannen min digger også teriyakismakene, så vi bruker egentlig marinaden til alt mulig. Den piffer opp de mest daglidagse retter til å bli noe fantastisk godt.
Aller best fungerer marinaden til laks og kylling, synes Josefine.
Foto: Nussara Guldberg.
– Men prøv deg gjerne fram. Jeg har for eksempel med hell brukt den som marinade på scampi. De smakte nydelig i en salat, forteller hun.
Med andre ord: Her er det bare å marinere seg til himmels!
🥙 Se også våre andre gode middagstips her 🥙
Josefines sticky teriyaki-kyllingvinger
Foto: Nussara Guldberg.
DETTE TRENGER DU:
Til 4 personer
Ca.1 kg frosne kyllingvinger/kyllingklubber (naturell – ukrydret)
1 liten håndfull sesamfrø
4 ss smør
Til marianden:
3 hvitløksfedd, revet
1 ss revet ingefær
0,5 dl mørk soyasaus
1/2 ss lys sirup/honning
3 ss brunt sukker
1 ss riseddik
SLIK GJØR DU:
1. Tin kyllingvingene.
2. Lag marinaden: Skrell hvitløk og ingefær, og rasp fint med rivjern. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle.
3. Ha kyllingvingene i en bolle, hell over marianden og bland godt. Dekk med plast, og sett til mariandere i cirka 4 timer eller natten over. Jo lengre, jo bedre får smakene satt seg. Snu gjerne kyllingvingene halvveis i tiden.
4. Forvarm ovnen til 200 grader – med varmluft.
5. Smør en ildfast form med smør. Fordel kyllingvingene utover, og strø litt sesamfrø over kyllingen.
6. Sett inn kyllingvingene og stek i ca. 35 min. Bruk grillfunksjonen de siste 3-5 minuttene, og pass på at de ikke brenner seg.
7. Ta kyllingvingene ut av ovnen, og pensle lett med litt akasiehonning for en glossylook.
8. Strø litt sesamfrø over kyllingvingene, og server gjerne med ris, pommes frites, søtpotetfries eller en frisk salat.