Stroganoff kan bli sunn hverdagsmat på 1-2-3

Ved å erstatte oksekjøtt og rømme har stroganoff blitt en sunn og mager hverdagsmiddag, lover den treningsglade matbloggeren.

– Min stroganoff passer perfekt i en travel hverdag, gjerne i forbindelse med en treningsøkt, forteller matblogger og treningsentusiast Kristine Weber.

På bloggen Sunnere livsstil er hun opptatt av å dele enkel, sunn og proteinrik mat som inspirerer til bedre fysisk helse og større overskudd i hverdagen.

– Som treningsmat er denne retten lett, proteinrik og mettende. At den i tillegg er rask å røre sammen skader heller ikke, sier Kristine.

Se oppskrift på denne sunne, velsmakende retten nederst i saken!

ERSTATT OKSEKJØTTET

Biff stroganoff, som ifølge Wikipedia er oppkalt etter en russisk greve fra 1800-tallet, er for lengst blitt en klassiker her til lands.

Kanskje ikke så rart: Den er rask å lage, har gode smaker og er perfekt å varme seg på i vinterkulda.

Gryterettens eneste ulempe er at den kanskje kan oppleves som litt brun og tung.

Nettopp derfor er Kristine Webers versjon så genial:

– Ved å bytte ut oksekjøttet med magert svin, og benytte gresk yoghurt istedenfor for rømme, blir stroganoff plutselig en sunn middag som er enkel å stelle i stand, lover matbloggeren.


Foto: kriweb.no

LAGES PÅ KUN 20 MINUTTER

Og så enkelt er det: Ingrediensene skjæres opp og stekes sammen i én panne – først kjøtt, deretter grønnsaker og til slutt saus. 20 minutter senere er middagen klar, akkurat samtidig med risen.

– Det eneste som er viktig å huske på er å ta pannen av plata før du rører inn den greske yoghurten. Hvis denne røres inn under oppkok vil sausen skille seg, opplyser Kristine.

Hun legger til:

– Resultatet er en rett som smaker minst like godt som vanlig stroganoff!

POPULÆR HOS STORE OG SMÅ

Når matbloggeren serverer svin stroganoff til familien blir tallerkenene alltid helt skrapet – både av store som små, forteller den sporty mammaen som for tiden er seks måneder på vei med barn nummer to.

Da hun fant ut at stroganoff-en smakte enda bedre med svinekjøtt, bare måtte hun dele det på bloggen:

– Jeg elsker å vise leserne mine hvordan man kan gjøre velkjente retter litt sunnere og magrere. Dette er jo rett og slett blitt en super hverdagsmiddag. Fortsatt like rask og minst like god!

KRISTINES SVIN STROGANOFF


Foto: kriweb.no

Dette trenger du:

680 g svin

2-3 ss tomatpuré

2 hvitløksfedd

1 løk

1/3 squash

10 små sjampinjong

1 paprika

1/2 boks (175 g) gresk yoghurt

Gurkemeie, paprikapulver, spisskummen, kanel, chili, salt, pepper

Slik gjør du: 

1. Skjær svin i strimler og stek sammen med finhakket hvitløk, tomatpuré og krydder – og smak til hvor sterkt du vil ha det.

2. Når svinekjøttet begynner å bli gjennomstekt kan du tilsette grovhakket løk og sjampinjong, et par minutter senere har du i squash og paprika (disse trenger kun litt oppvarming). 

3. Sett pannen til side og rør inn gresk yoghurt.