Smuldrepai med skogsbær

Pai med lune skogsbær og sprø og gyllen granola er en deilig dessert med vaniljeis eller en fyldig vaniljekrem til – gjerne etter en litt lett middag.

 

Antall: 4
Vanskelighetsgrad: lett
Tidsbruk: ca. 40 min

DU TRENGER:

  • 500 g frosne skogsbær
  • 1 1/2 dl julemüsli (Se oppskrift her)
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 100 g smør, kjøleskapskaldt
  • 1 l vaniljeis

 

SLIK GJØR DU:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Vend de frosne bærene med 1/2 dl sukker og fordel dem utover en paiform eller annen liten ildfast form.
  3. Grovhakk müslien i en liten foodprosessor eller med stavmikser.
  4. Bland müsli, mel og 1/2 dl sukker i en bolle. Tilsett kaldt smør i små terninger og smuldre det sammen med fingrene.
  5. Strø smulene over bærene og stek paien i 30 minutter, til toppingen er sprø og gyllen.
  6. Server med vaniljeis.