Syltetøy med solmoden mango og pasjonsfrukt, hjemmelaget rekesalat og omelett med smeltet ost og spicy pølse. Tidenes diggeste sommerbrunsj – laget på mindre 1 time, varer så lenge du vil.
Syltetøy av mango og pasjonsfrukt
Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 30 minutter
DETTE TRENGER DU:
- 2 modne mangoer
- 6 pasjonsfrukt
- 1/4 dl vann
- 300 g sukker
- Saften fra 1 sitron
- Revet skall fra 1/2 sitron
SLIK GJØR DU:
- Skrell og del mango i terninger. Ha i vannet, og kok i 10 min.
- Skrap ut frø og saft fra pasjonsfrukten og tilsett i gryten. Hell i sukker og rør om på svak varme til sukkeret er oppløst.
- Tilsett sitronsaft og skall. Kok på middels varme i 10 min, til syltetøyet holder 105 grader. Avkjøl syltetøyet før du heller det over på glass.
Omelett
Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 15 minutter
DETTE TRENGER DU:
- 6 egg
- 6 ss melk
- 1 ss smør
- 2 valgfrie pølser fra Coop Grill Perfekt
- 1 tomat
- 1 pk cheddarost
- 1/2 vårløk
- 1 pk babyleaf mix
SLIK GJØR DU:
- Kutt og stek pølser. Legg til side.
- Pisk sammen egg og melk. Ha i salt og pepper.
- Ha smør i en panne og hell i eggeblandingen når smøret begynner å bli brunt. Hakk resten av ingrediensene.
- Når egget stivner legger du resten av ingrediensene oppå den ene halvsiden av omeletten. Brett den andre siden over, slik at du får en halvmåne.
- Stek omelett etter egne preferanser. Server på nystekte rundstykker.
Hjemmelaget fjordenrøre
Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 10 minutter
DETTE TRENGER DU:
- 1 dl majones
- 1 dl seterrømme
- 2 ss rogn
- 1/2 rødløk, finhakket
- 500 g pillede reker
- 2 ss fersk gressløk, finhakket
- 2 ss dill, finhakket
- 1 ss persille, finhakket (kan sløyfes)
- Sitronsaft
- Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
- Bland sammen ingrediensene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Server på lunt brød med crispy salat og rogn/løyrom.