Sommerbrunsj

Syltetøy med solmoden mango og pasjonsfrukt, hjemmelaget rekesalat og omelett med smeltet ost og spicy pølse. Tidenes diggeste sommerbrunsj – laget på mindre 1 time, varer så lenge du vil.

Syltetøy av mango og pasjonsfrukt 

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 30 minutter

DETTE TRENGER DU:

  • 2 modne mangoer 
  • 6 pasjonsfrukt 
  • 1/4 dl vann 
  • 300 g sukker 
  • Saften fra 1 sitron 
  • Revet skall fra 1/2 sitron 
      

SLIK GJØR DU:

  1. Skrell og del mango i terninger. Ha i vannet, og kok i 10 min. 
  2. Skrap ut frø og saft fra pasjonsfrukten og tilsett i gryten. Hell i sukker og rør om på svak varme til sukkeret er oppløst. 
  3. Tilsett sitronsaft og skall. Kok på middels varme i 10 min, til syltetøyet holder 105 grader. Avkjøl syltetøyet før du heller det over på glass. 

  
  
Omelett

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 15 minutter

DETTE TRENGER DU:

  • 6 egg 
  • 6 ss melk 
  • 1 ss smør 
  • 2 valgfrie pølser fra Coop Grill Perfekt 
  • 1 tomat 
  • 1 pk cheddarost 
  • 1/2 vårløk 
  • 1 pk babyleaf mix 

SLIK GJØR DU:

  1. Kutt og stek pølser. Legg til side. 
  2. Pisk sammen egg og melk. Ha i salt og pepper. 
  3. Ha smør i en panne og hell i eggeblandingen når smøret begynner å bli brunt. Hakk resten av ingrediensene. 
  4. Når egget stivner legger du resten av ingrediensene oppå den ene halvsiden av omeletten. Brett den andre siden over, slik at du får en halvmåne. 
  5. Stek omelett etter egne preferanser. Server på nystekte rundstykker. 

  
  
Hjemmelaget fjordenrøre

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 10 minutter

DETTE TRENGER DU:

  • 1 dl majones 
  • 1 dl seterrømme 
  • 2 ss rogn 
  • 1/2 rødløk, finhakket 
  • 500 g pillede reker 
  • 2 ss fersk gressløk, finhakket 
  • 2 ss dill, finhakket 
  • 1 ss persille, finhakket (kan sløyfes) 
  • Sitronsaft 
  • Salt og pepper 

SLIK GJØR DU:

  1. Bland sammen ingrediensene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. 
  2. Server på lunt brød med crispy salat og rogn/løyrom.