Til hovedinnhold
kjøtt

3 ingredienser som gjør spanske kjøttboller mye bedre

Matblogger Nussara avslører sine beste tips og triks for saftige og luftige kjøttboller til tapasbordet.

3 ingredienser som gjør spanske kjøttboller mye bedre

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

karbonadedeig

svinekjøttdeig

løk (hakket)

hvitløk (hakket)

egg (lett pisket)

salt

pepper

tørket oregano

chiliflak (evt. kajennepepper)

brød (kuttet i terninger)

h-melk

bacon

ristede pinjekjerner

Tomatsaus:

olivenolje

gul løk (revet)

tomatpuré

hermetiske hakkede tomater

sukker

salt og pepper

Fremgangsmetode

Lag sausen: Brun revet løk i pannen med olje på medium varme, tilsett tomatpure og la det surre rundt i pannen i cirka 1 minutt.
Tilsett hermetiske hakkede tomater og smak til med en liten klype sukker, salt og kvernet sort pepper. La sausen putre mens du lager kjøttbollene.
Kutt brød i små terninger og legg de i en stor bolle. Hell over H-melk og la brødet stå og trekke til seg all væske. Finhakk løk og hvitløk i mellomtiden.
Bland kjøttdeigene godt sammen med finhakket løk og hvitløk, tørket oregano, chiliflak, salt og pepper. Pisk lett sammen egg og ha i kjøttdeigblandingen. Bland godt igjen.
Etter at brødterningene har trukket til seg all melken, knuses de lett med baksiden av en stor skje slik at det er lettere å blande de inn med kjøttdeigen. Tilsett og bland godt igjen.
Rist pinjekjernene i en varm panne og kutt bacon i terninger. Stek bacon med litt olje til de er gylne. Ha i stekt bacon og ristede pinjekjerner, og bland godt til all ingrediensene er jevnt og fint fordelt i kjøttdeigblandingen.
Form kjøttdeigen til runde kjøttboller på cirka 35 gram hver. Ha smør i en middels varm stekepanne og stek kjøttbollene i cirka 2 minutter på hver side til de har fått en fin og jevn bruning.
Ha kjøttbollene over i tomatsausen, og la dem småputre sammen til kjøttbollene er gjennomstekte og varme.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆