WÆOW! Sunn bananis med 4 ingredienser på 2 minutter

Du behøver bare en blender, fire ingredienser og to minutter for å lage sunn og god hjemmelaget bananis.

Vi har tidligere skrevet om fenomenet «nice cream», som har tatt Internett med storm. Nice cream er «sunn» iskrem som hovedsakelig består av frosne bananer, og dermed er mye sunnere enn vanlig fløteiskrem. 

Bananisen inneholder bare noen få ingredienser, og er kjempeenkel å lage: Bare sleng frosne bananer i skiver i en blender med de smakstilsetningene du ønsker, og vips har du ferdig iskrem. 

Bananene bør ligge i fryseren i minst to timer før du lager iskremen. Du velger selv om du vil spise bananisen med en gang, eller fryse den ned før du spiser den – og få «ekte» iskremkuler. 

Vi har valgt å lage en fyldig sjokoladeis med peanøttsmør, men du kan droppe både kakao og peanøttsmør hvis du heller vil ha en ren banansmak.

Alternativt kan du for eksempel lage nice cream med smak av fersken og fiken, karamell-nice cream eller mint- og sjokolade-nice cream. Alle har den samme basen av frossen banan, og er klar på noen minutter.

Så her er det bare å slå seg løs, og spise (omtrent) så mye iskrem du bare orker. 

Dette trenger du (1 porsjon):

2 bananer, i skiver og frosne

1 ts kakaopulver

1 ss peanøttsmør

Akasiehonning, smakes til

Slik gjør du:

1. Ta de frosne bananskivene ut av fryseren, og la de ligge fem minutter i romtemperatur. Kjør deretter frosne bananer, kakaopulver og peanøttsmør i en blender på puls-funksjon til blandingen er jevn og kremete. 

2. Smak til med akasiehonning til iskremen er så søt som du ønsker. 

3. Topp eventuelt med ønsket topping, og server umiddelbart eller etter et par timer i fryseren. 

Mer frossen snacks: 9 frosne desserter som merkelig nok er sunne 

Følg Extra_Norge på Instagram og abonner på vår YouTube-kanal for flere episke tips og triks!