Sunn gulrotkake-smoothie løser kakekrisen på få minutter

Hvis vi sa det var en måte å kunne spise gulrotkake hver eneste dag - hadde du trodd på oss da? Vel, her er løsningen.

Det eneste som er kjipt med gulrotkaken er at den er en kake, og med det ikke noe man nødvendigvis burde spise hver eneste dag. DET er en realitet vi vil gjøre noe med – og redningen er sunn gulrotkakesmoothie.

Gulrotkakesmoothie smaker kanskje ikke hundre prosent som gulrotkake. Da måtte du ha tilsatt gulrotkake, og da hadde den ikke vært særlig sunn lenger (dessverre). Vår gulrotkakesmoothie, derimot, har alle smakene til en gulrotkake, uten alt sukkeret, hvetemelet og oljen.

Glad i brød? Cloud bread er lavkarbobrødet du lager med 3 ingredienser

Søt og krydret smoothie

For å få den riktige smaken på smoothien, inneholder den friske gulrøtter (selvfølgelig), syrlig appelsinjuice (som i glasuren), valnøtter og rosiner, og klassiske «gulrotkake-krydre» som kanel og muskatnøtt. I tillegg inneholder smoothien banan, som gir den sødmen en gulrotkake-smoothie ikke kan være foruten. Dermed får smoothien en søt og krydret smak med en kremet konsistens som funker utmerket for å stille søtsuget som ofte kommer snikende om kvelden

Som en bonus inneholder gulrotkakesmoothien en rekke viktige næringsstoffer som blant annet er bra for immunforsvaret og beinstrukturen, samt huden og synet.

Ikke gå glipp av: Sunne frozen yoghurt-bites er geniale å ha på lur i fryseren

Enkel å lage

I motsetning til en gulrotkake som tar en time eller to å lage fra start til slutt, tar gulrotkakesmoothien kun et par minutter å slenge sammen. Alt du behøver å gjøre er å kutte opp gulroten og bananen, slenge alt i en blender med de andre ingrediensene, og vente på at blandingen får en jevn og kremet konsistens.

Pynt gjerne gulrotkakesmoothien med et dryss kanel og litt revet gulrot. Eller kanskje litt knust sjokolade hvis du er i søtladent humør.

Mer sunn snacks? Ovnsristede kikerter kan faktisk konkurrere med potetgull 

Sunn gulrotkakesmoothie 

Foto: Maria Tveiten Helgeby

Dette trenger du (1 porsjon):

1 gulrot
½ banan
2 dl vaniljeyoghurt
2 ss appelsinjuice
3 valnøtter
2 ss rosiner
Kanel
Revet muskatnøtt, kan sløyfes

Slik gjør du:

1. Del gulroten i biter, og kjør den i en blender sammen med valnøttene og rosinene til alt er finhakket.

2. Del bananen i biter, og tilsett denne i blenderen. Kjør jevnt.

3. Hell vaniljeyoghurt og appelsinjuice i blenderen, og kjør i noen sekunder til du har en jevn smoothie. Smak til med malt kanel, og eventuelt litt revet muskat.

4. Hvis du synes smoothien er for tykk, kan du tynne den ut med litt ekstra yoghurt eller appelsinjuice. Serveres snarest – gjerne med noen isbiter og et sugerør.