kylling tandoori: en tallerken blomkålris og kylling tandoori

Sunn kylling tandoori med blomkålris

Kylling tandoori med gresk yoghurt er kremete og fyldig på smak. Server den gjerne med blomkålris i stedet for vanlig ris, så blir det er magrere og sunnere middagsrett.

Indisk tandoori inneholder ofte mye fløte og smør. Men fitnessekspert og kokebokforfatter Kristine Weber har laget en sunnere og magrere tandoori-saus. Gresk yoghurt gjør den likevel kremete og fyldig på smak. 

Den klassiske hvite risen er også byttet ut med en sunnere blomkålris.

PRØV OGSÅ: Indisk dal – vegetargryte med linser

Blomkålris lages helt enkelt ved å raspe rå blomkål med et rivjern, før det varmes i en kjele med litt smør.

- Blomkålrisen smaker kjempegodt og du kan nyte en enda større middagsporsjon med god samvittighet, sier fitnesseksperten som driver matbloggen kriweb.no.

PRØV OGSÅ: Vegetar tikka masala

Kylling tandoori med enkle ingredienser

- Jeg elsker indisk mat, men jeg ville gjøre det lettere for travle folk å lage en enkel indisk middagsrett uten å lete byen rundt etter jordnøttolje og sitrongress, sier kokebokforfatteren.

 PRØV OGSÅ: Sunne middager du ikke har smakt før

Derfor består oppskriften av ingredienser de fleste allerede har i kjøkkenskapet - eller eventuelt lett kan finne på matbutikken.

– Denne versjonen av kylling tandoori har en rund smak, og er krydret med deilige indiske smaker. Jeg håper folk omfavner måltidet som en krydret, sunn og god hverdagsmiddag. Dette er helt klart en av mine favoritter, sier Weber.

Sjekk ut hvordan du lager Kristine Webers kylling tandoori under:

Kristine indiske kylling tandoori

Kylling tandoori med blomkålrisFoto: Kristine Weber/www.kriweb.no

Dette trenger du:

Til 4 personer

680 g kylling
2 ts spisskummen
2 ts karri
1 ts paprikapulver
1 ts kardemomme
salt og pepper
1/3 fersk chili
2 hvitløksfedd
1/2 løk
1 paprika
3 ts tomatpuré
2 ss ketchup u/sukker
0,5 dl vann
5 ss gresk yoghurt
1 stor blomkål
1 ss smør 

Slik gjør du:

1. Skjær kylling i mindre biter og stek sammen med krydder, finhakket chili og hvitløk, grovhakket løk og paprika.

2. Tilsett tomatpuré, ketchup og litt vann av gangen, la det putre og tykne. Rør inn gresk yoghurt helt til slutt.

3. Rasp blomkål med et rivjern og varm opp i en kjele sammen med litt smør og salt i 4-5 minutter. Om det er vanskelig å rive hele blomkålen helt ned, tilsett de siste bitene sammen med kyllingen. Server og nyt!

PRØV FLERE SUNNE MIDDAGER