Kyllingsalat med bacon, avokado og lavkarbo-dressing

Kyllingsalat med bacon og avokado

Bacon og avokado gjør denne salaten med kylling bare enda bedre, og likevel inneholder den bare 407 kalorier per porsjon.

Kyllingsalat er for mange det ultimate sommermåltidet. Den er enkel og rask å lage, og byr på smaker som de aller fleste liker. 

Men om du synes kyllingsalaten har en tendens til å bli litt kjedelig, bør du prøve denne varianten. Den inneholder nemlig tre ting som løfter den vanlige kyllingsalaten til nye høyder. 

210305-u18-extra-bannere-fg-900x450.jpg

Som kyllingsalater flest inneholder denne de klassisk ingrediensene: Frisk salat, søt mais, sødmefylte cherrytomater og skarp rødløk. Men de tre tingene som får dette til å bli «alle kyllingsalaters mor», er fet avokado, salt bacon og en fantastisk smaksrik lavkalori-dressing med sennep og honning.   

Resultatet er en fargerik kyllingsalat med en en herlig harmoni av søtt, salt, syrlig og sterkt som både er sprø og saftig. 

PRØV OGSÅ: Lavkarbobrød med 3 ingredienser

DIGG DRESSING MED FÅ KALORIER

Den smakfulle dressingen lager du av kun tre ingredienser. Bare rør sammen olivenolje, sennep og honning så er du i mål. Det eneste du må passe på er å bruke en mild flytende honning, som for eksempel akasiehonning.


Foto: Hverdagslykkelise

I tillegg til å levere masse smak er dressingen svært kalorifattig. I motsetning til de fleste dressinger inneholder den nemlig verken rømme, crème fraîche, majones eller lignende. Dette gjør at kyllingsalaten i sin helhet, med dressing og alt, inneholder kun 1630 kalorier. Det vil si 407 kalorier per porsjon.

PRØV OGSÅ: Poke bowl med laks

KYLLINGSALATEN ER ENKEL Å LAGE

Bare stek bacon og kylling, imens kan du dele opp grønnsakene og røre sammen dressingen.

Aller best smaker den om kyllingen og baconterningene får hvile litt etter steking slik at de er lune når salaten settes på bordet.

Om du vil kan du selvfølgelig gjerne grille kyllingbrystene, og har du rester av en helstekt kylling er dette naturligvis en fin anledning til å bruke dem opp. 

Lise Mari Stang-Jacobsen fra matbloggen Hverdagslykkelise er damen bak det vi har kalt alle kyllingsalaters mor. 

Kyllingsalat med bacon, avokado, og sennepsdressing

Kyllingsalat med sennepsdressing.Foto: Hverdagslykkelise 

Dette trenger du:

Til 4 porsjoner

4 kyllingbryst
2 hjertesalat
2 avokado
1 boks mais
1 pakke baconterninger
10 cherrytomater
½ rødløk

Dressing:

4 ss akasiehonning
3 ss sterk grov sennep
1 ss olivenolje

Dette gjør du:  

1. Stek kyllingbrystene i en varm panne med litt smør. De kan brunes først på høy varme, før de får steke i ca. 5 min på hver side på medium varme. Legg de over på et fat og la de hvile mens du lager salaten.

2. Vask og rens salaten og legg bladene utover på et fat. Skjær avocado, tomater og rødløk i biter og strø over salaten. Ha også på mais.

3. Stek baconet og la det renne godt av seg på kjøkkenpapir.

4. Lag dressingen ved å blande alle ingrediensene i en skål.

5. Skjær opp kyllingen og legg den på toppen av grønnsakene og topp det hele med sprøstekt bacon. Server dressingen ved siden av.

MER LYST PÅ KYLLINGSANDWICH? 

PRØV: Kyllingsandwich med panert kylling, pesto, avokado og mozzarella