Når du blir overmannet av et ustoppelig behov for potetgull, er disse ovnsristede kikertene med chili løsningen for deg.
Det er mange av oss som til stadig legger planer om å leve litt sunnere. Men uansett vil de fleste av oss likevel kjenne godtesuget rive i oss i tide og utide – og ofte er det potetgullet vi savner aller mest.
Når du blir overmannet av et ustoppelig behov for potetgull, er disse ovnsristede kikertene med chili løsningen for deg.
Kikerter er en superdigg og rimelig belgfrukt som kan brukes til utrolig masse. Den er god i alt fra salater, pastaretter og dipper, til gryteretter. Har du for eksempel prøvd å lage chili con carne der du bytter ut kjøttdeigen med kikerter? Eller hva med storfavoritten hummus?
Mer pottis? 10 sunne potetgull som kan konkurrere med originalen
I tillegg til den deilige smaken, er kikerter sunne og næringsrike. Ertene inneholder både jern, folat og magnesium, og har fem ganger så høyt proteininnhold som poteten, skriver NRK. I tillegg virker belgfrukten kolesterolsenkende, som sammen med folat kan være med på å forebygge hjertesykdom, ifølge KK.
Så her er det bare å komme i gang med chilikikertene under, og knaske i vei!
Ikke kast kikertvannet! Det kan du lage vegansk marengs av
Ovnsristede kikerter

Du trenger:
200 g hermetiske kikerter
1 ss olje
½ ts chilipulver
salt og pepper
paprikapulver
Slik gjør du:
1. Skyll kikertene godt i rennende vann.
2. Sett ovnen på 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og fordel kikertene utover.
3. Krydre dem og rist dem i ovnen i cirka 45 minutter. Følg nøye med, så de ikke svir seg.
4. Avkjøl på et tørkepapir.
EXTRA-trikset
Du kan variere krydderet på ristede kikerter. Prøv dem for eksempel med havsalt, pommes frites-krydder eller tacokrydder.