Til hovedinnhold
taco

Ser du hva som er forskjellen på disse tacoene?

Her har du to tilsynelatende identiske tacoer, men det er én stor forskjell. Klarer du å se hva?

Ser du hva som er forskjellen på disse tacoene?

10min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

karbonadedeig

tacokrydder

store tomater

liten rødløk

gulost (14% fett)

avokado (middels store)

saften av lime

vårløk

salt og pepper

speltlomper

liten boks mais

frisk blandet salat

mager kesam

frisk koriander

Ingredienser "vanlig" taco:

kjøttdeig

tacokrydder

store tomater

liten rødløk

gulost (27% fett)

avokado (middels store)

saften av lime

vårløk

salt og pepper

Medium tortillalefser

liten boks mais

frisk blandet salat

lettrømme

frisk koriander

Fremgangsmetode

Stek karbonadedeigen i en stekepanne med slippbelegg. Tilsett tacokrydder og ca. 1 dl vann. Rør godt, la det småputre til væsken er kokt inn. Hold kjøttet varmt.
Skjær opp tomat og rødløk i små biter, og riv osten. Lag guacamole ved å mose avokadoene sammen med limesaft. Finhakk vårløk og rør den inn. Smak til med salt og pepper.
Varm opp speltlompene i mikrobølgeovnen, eller pakk dem inn i aluminiumsfolie og varm dem litt i en vanlig stekeovn. (Aluminiumsfolien forhindrer at lompene tørker ut i vanlig ovn.)
Server varme speltlomper med tacokrydret kjøtt, tomat, rødløk, mais, salat, revet ost og guacamole. Dandér med kesam og frisk koriander.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆