Til hovedinnhold
taco

Lindas tacograteng er merkelig nok sunn

De beste hverdagsmiddagene er både sunne og gode, og lager seg selv i ovnen mens du kan bruke tiden på helt andre ting.

Lindas tacograteng er merkelig nok sunn

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

karbonadedeig (eventuelt 600 g karbonadedeig og 1 boks kidneybønner)

løk, hakket

hvitløk, finhakket

paprika, hakket (kan sløyfes)

tacokrydder

vann

tacosaus

tomater, i skiver

mais

Ost, revet eller i skiver

Fremgangsmetode

Stek karbonadedeig med løk, hvitløk og paprika. Dette må eventuelt stekes i 2-3 omganger, alt ettersom hvor stor stekepanne du har. Tilsett tacokrydder og vann, og la det surre på middels varme til det ikke er noe væske igjen.
Fordel karbonadedeigen i bunnen av en ildfast form, deretter tomater i skiver, mais og tacosaus, før du topper med revet eller skivet ost.
Stek tacogratengen midt i ovnen på 180 grader, ca. 15-20 minutter, til osten er smeltet og gyllen. Server med en frisk salat, tacosaus, rømme og gjerne litt nachoschips eller ris om du ønsker det.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆