Svinekoteletter med ovnsbakte grønnsaker i tomatsaus

Det skal ikke så mye til for å gjøre litt ekstra ut av svinekotelettene. Stek dem i panne og server dem med ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker som du vender i tomatsaus med hvitløk og oregano.

Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 35 minutter

DETTE TRENGER DU:

  • 1-2 pk Coop svinekoteletter uten bein á 400 g
  • 400 g poteter, kokefaste
  • 1 pk Coop rustikke rotgrønnsaker, 500 g
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 pk Coop hakkede tomater
  • 2 ss olivenolje
  • 50 g meierismør

SLIK GJØR DU:

  • Sett stekeovnen på 210 grader.
  • Vask potetene og skjær dem i terninger.
  • Ha på salt, pepper og 1 ss olivenolje og vend det godt sammen.
  • Legg potetene på et stekebrett og stek dem midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.
  • Stek rotgrønnsakene sammen med potetene de siste 15-20 minuttene.
  • Stek kotelettene i en varm stekepanne med litt olivenolje og meierismør i 3-4 minutter på hver side. Skru av varmen og la dem steke ferdig i 5-6 minutter på ettervarmen. Snu kotelettene et par ganger mens de steker ferdig.
  • Finhakk hvitløken og fres den i litt olivenolje i 1 minutt. Tilsett oregano og hakkede tomater.
  • Kok opp og smak til med salt og pepper. La det småkoke i 5 minutter.
  • Vend grønnsakene og potetene i litt av sausen, og server resten av sausen ved siden av.

LITT EXTRA:

Finhakket basilikum i tomatsausen