Det skal ikke så mye til for å gjøre litt ekstra ut av svinekotelettene. Stek dem i panne og server dem med ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker som du vender i tomatsaus med hvitløk og oregano.
Antall: 4 personer
Tilberedningstid: ca 35 minutter
DETTE TRENGER DU:
- 1-2 pk Coop svinekoteletter uten bein á 400 g
- 400 g poteter, kokefaste
- 1 pk Coop rustikke rotgrønnsaker, 500 g
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss tørket oregano
- 1 pk Coop hakkede tomater
- 2 ss olivenolje
- 50 g meierismør
SLIK GJØR DU:
- Sett stekeovnen på 210 grader.
- Vask potetene og skjær dem i terninger.
- Ha på salt, pepper og 1 ss olivenolje og vend det godt sammen.
- Legg potetene på et stekebrett og stek dem midt i ovnen i ca. 25-30 minutter.
- Stek rotgrønnsakene sammen med potetene de siste 15-20 minuttene.
- Stek kotelettene i en varm stekepanne med litt olivenolje og meierismør i 3-4 minutter på hver side. Skru av varmen og la dem steke ferdig i 5-6 minutter på ettervarmen. Snu kotelettene et par ganger mens de steker ferdig.
- Finhakk hvitløken og fres den i litt olivenolje i 1 minutt. Tilsett oregano og hakkede tomater.
- Kok opp og smak til med salt og pepper. La det småkoke i 5 minutter.
- Vend grønnsakene og potetene i litt av sausen, og server resten av sausen ved siden av.
LITT EXTRA:
Finhakket basilikum i tomatsausen