Taco med skrei

Skrei og torsk er supergodt i taco. Server sprøstekt fisk med lime, hvitløk og koriander i varm tortilla, og topp med syltet rødløk og fetaost.

Fisketaco er lettvint, sunt og så godt! Legg fisken i en marinade av olje, hvitløk, koriander og lime i 20 minutter. I mellomtiden lager du lettsyltet rødløk. Sprøstek fisken raskt i pannen, og fyll varme tortillaer med fisk, rødløk, salat og fetaost. Det kommer til å bli populær fiskemiddag!

Dette trenger du:

Til 4 porsjoner

600 g skreifilet
Smør til steking
 
MARINADE:
1 1/2 dl olje
1 håndfull koriander
1 håndfull dill
2 fedd hvitløk
1/2 lime, saften
Salt
Pepper
 
LETTSYLTET RØDLØK:
1 rødløk
2 dl vann
2-3 ss sukker
1 lime, saften
Olje til steking
 
TIL SERVERING:
8 tortillaer
1 pose babyleafsalat
100 g fetaost


Slik gjør du:
 

1.  Rør sammen olje, hakkede urter, finhakket hvitløk, limesaft, salt og pepper. Del skreifiletene i to på langs. Legg fisken i en tett brødpose, hell marinaden over og legg posen i kjøleskapet i 20 minutter. Den kan gjerne ligge i et par timer hvis du har tid til det.

2. I mellomtiden lager du lettsyltet rødløk. Del løken i tynne ringer. Varm litt olje i stekepannen, og surr løken på middels varme i 2-3 minutter. Løken skal bare bli blank, ikke brun. Hell over vann, sukker og limesaft, og la det småputre i 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sukker eller lime. Trekk pannen til siden og la løken stå mens du steker fisken og gjør klart resten.

3. Ta fisken opp av marinaden. Smelt rikelig med smør i en stekepanne, og stek filetene noen minutter på hver side til de er gjennomstekt, men fortsatt flaker seg.

4. Fordel litt salat på en tortilla, legg på to fiskebiter, syltet rødløk og smuldret fetaost.

>> Brunet nøttesmør til skrei 

>> Ceviche med skrei