Å få saftig og silkemyk eggerøre er ikke vanskelig. Du må bare bruke noen få minutter ekstra, og vite nøyaktig hva du skal gjøre ...
Vi har bedt matblogger og oppskriftsutvikler Siv Melbye forske fram metoden som gir aller best resultat. Hun har kommet fram til at det er to ting som er avgjørende:
– Nøkkelen til fantastisk eggerøre er faktisk helt utrolig enkel. Det tar bittelitt mer tid, men ikke mye mer enn ti minutter totalt, og det er det verdt. Eggene blir som silke, lover hun.
Og det første trikset? Pisking!
👇 Du finner Sivs oppskrift på silkemyk eggerøre nederst i saken. 👇
1. PISK, PISK, PISK!
Det første du må gjøre for å lage perfekt eggerøre, er altså å piske masse luft inn i eggene – både før og etter at melka tilsettes.
– Du må piske og piske, og når du tror du er ferdig med å piske, ja, da pisker du bittelitt til, smiler matbloggeren.
Du kan gjerne bruke en håndmikser om du har trent armmusklene nok denne uka. 💪
– Poenget med piskinga er å få luft inn i røra, så det er viktig at du gjør dette rett før steking, forteller Siv.
Melka bidrar til en mer kremet konsistens. Aller best blir det med helmelk, ettersom den er tykkere enn lettvarianter, forteller Siv.
TA DEG TID: Vend på eggerøra til den får perfekt konsistens.
2. LAV VARME OG TÅLMODIGHET
Det andre trikset, er lav varme.
– Her er tålmodighet viktig. Etter at du har helt eggemiksen i panna, lar du den være i fred i ca. 1 minutt, før du begynner å folde den kontinuerlig til det ikke er mer væske igjen.
Resultatet er, altså, ut av en annen verden!
– Tilsett gjerne urter som gressløk, timian og basilikum helt til slutt, tipser Siv som driver Sensiblerie.
SAFTIG: Blir ikke dette en vinner på frokost- eller lunsjbordet, så vet ikke vi!
🍳 Oppskrift på silkemyk eggerøre 🍳
DU TRENGER:
8 egg
1 dl helmelk
2 ss smør
Salt og pepper
Friske urter
SLIK GJØR DU:
1. Knekk egg og pisk sammen til de er lysegule.
2. Ha i melk og pisk til det skummer godt, smaksett med salt og pepper.
3. Varm opp stekepanna på middels lav varme og ha i smøret etter en liten stund. Hell i eggene når smøret er smeltet og bobler lett. Ikke rør eggene før de har satt seg i panna, dette tar ca. 1 minutt.
4. Når eggene har satt seg, bruk en flat stekespade og skyv forsiktig eggerøra fra kantene og inn mot sentrum av panna til fuktigheten forsvinner.
5. Skru av plata og fortsett å vende eggerøra sammen til alt av røre har festet seg.
6. Legg over på fat, strø over urter og litt mer salt og pepper. Server.