Skinkegrateng med makaroni – enkel og god hverdagsmiddag. Foto: Lillians matblogg

Tre enkle gratenger som nesten lager seg selv

Grateng er perfekt middag i en travel hverdag. Det er enkelt å lage, og du har alt i en ildfast form som stekes i ovnen. 

Vi har samlet tre av våre favorittgratenger som er lette å lage i en travel hverdag. Etter noen enkle forberedelser lager gratengene seg selv i ovnen – og vips, så har du en mettende og god middag. 

1. Klassisk fiskegrateng

Fiskegrateng med sprø topping.Foto: Mias Mat

Fiskegrateng gir nytt liv til restene etter torskemiddagen, og er i tillegg enkel å lage fra bunnen av. Retten er mettende og næringsrik og er en fin måte å få barna til å spise mer fisk på.

Denne fiskegratengen blir ekstra god med kremost og sennep som tilfører en ekstra smakspiff til en klassisk og enkel rett. 

>> Se oppskriften på klassisk fiskegrateng på miasmat.no

2. Pølse- og makaronigrateng

Pølse- og makaronigratengFoto: Kjøkkenmagi

Pølse- og makaronigrateng er alle barns (og mange voksnes) store middagsfavoritt. Her får du den milde, gode smaken av hvit saus, kombinert med pølse og pasta. Tilsett grønnsaker som brokkoli, blomkål eller gulrøtter for en ny vri. Raskere middagsgrateng skal du se lenge etter.

>> Se oppskriften på pølse- og makaronigrateng på kjoekkenmagi.no

3. Ost- og skinkegrateng

Skinkegrateng med makaroni
Foto: Lillians matblogg 

– Dette er en mild og god skinkegrateng som faller godt i smak hos de små, skriver Lillian Løvliseter på matbloggen Lillians matblogg. 

Den enkle gratengen er ferdig i løpet av en halvtime, og passer perfekt i en travel hverdag. Den består av makaroni, skinke og en nydelig ostesaus, og blir deilig og sprø på toppen etter steking. Server den gjerne med en enkel grønn salat og et par skiver grovbrød. 

>> Se oppskriften på ost- og skinkegrateng på lilliansmatblogg.no