Potetgrateng med pølser, fløte og grønnsaker.

Potetgrateng med pølser

Poteter og pølser er alltid en favoritt, og når du lager det i form med fløte og ost har du en rask og enkel hverdagsmiddag.

Surr løk og hvitløk blank, tilsett potetskiver, melk og fløte og kok i et kvarter, før du rører inn ost. Ha alt over i en form sammen med pølser og grønnsaker. Smekk hele greia inn i ovnen til osten er gyllen.

Totalt snakker vi maks 40 minutter på kjøkkenet, og null stress! Mens gratengen står i ovnen, er det godt med tid til å dekke bordet og hjelpe barna med lekser.

🍲 PRØV OGSÅ: Pølse- og makaronigrateng

👇 Se oppskriften på potet- og pølsegrateng lenger ned i saken. 👇

Grønnsaker i formen

Pølser og poteter er kanskje det barna liker aller best til middag, samtidig som du kan snike inn masse grønnsaker og god næring.

Vi kan nesten garantere at barna kommer til å spise seg gode og mette om du serverer denne gratengen!

PRØV OGSÅ: Sunn tacograteng

Poteter og pølser med tomater og fløte i form.

MYE GODT I EN FORM: Grateng er perfekt til å få brukt restene du har i kjøleskapet. 

Billig middag

Poteter og kjøttpølser koster jo ikke all verden, og resten av ingrediensene trenger du kanskje ikke å kjøpe engang?

Gratengen er nemlig helt ypperlig til det du måtte ha av rester liggende i kjøleskapet. Har du litt brokkoli, litt gulrot, en liten ostebit, noen bløte tomater – hiv alt i formen. Det meste blir godt her!

PRØV OGSÅ: Kjøttdeiggrateng

POTETGRATENG MED PØLSER

DU TRENGER:

Til 4 porsjoner 

1 løk
2 hvitløksfedd
800 g kokefaste poteter 
1 ss smør
3 dl fløte
2 dl melk
1 brokkoli
5 kjøttpølser
3 dl revet Jarlsberg eller annen revet ost 
4 tomater
Salt og pepper

SLIK GJØR DU: 

1. Sett ovnen på 210 grader. Finhakk løk og hvitløk og del potetene i skiver. Fres løk og hvitløk i en kjele med smør til det er mykt, ca. 3 minutter.

2. Legg i potetskivene og hell over fløte og melk. Du kan godt bruke matfløte i retten. Potetene skal være akkurat dekket. La småkoke under omrøring i ca. 15 minutter. Vend inn halvparten av osten, og smak til med salt og pepper.

3. Del brokkoli i biter, pølser og tomater i skiver, og ha alt i en ildfast form. Hell over potetblandingen og topp med revet ost. Stek i ovnen til osten er gyllen, ca. 10-15 minutter.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ BILLIG MIDDAG