Til hovedinnhold
middagstips

Potetgrateng med pølser

Poteter og pølser er alltid en favoritt, og når du lager det i form med fløte og ost har du en rask og enkel hverdagsmiddag.

Potetgrateng med pølser

35min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

løk

hvitløksfedd

kokefaste poteter

smør

fløte

melk

brokkoli

kjøttpølser

revet Jarlsberg eller annen revet ost

tomater

salt og pepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 210 grader. Finhakk løk og hvitløk og del potetene i skiver. Fres løk og hvitløk i en kjele med smør til det er mykt, ca. 3 minutter.
Legg i potetskivene og hell over fløte og melk. Du kan godt bruke matfløte i retten. Potetene skal være akkurat dekket. La småkoke under omrøring i ca. 15 minutter. Vend inn halvparten av osten, og smak til med salt og pepper.
Del brokkoli i biter, pølser og tomater i skiver, og ha alt i en ildfast form. Hell over potetblandingen og topp med revet ost. Stek i ovnen til osten er gyllen, ca. 10-15 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆