julemat
Pinnekjøtt steg for steg
Pinnekjøtt er ganske enkelt å lage, og med disse rådene er du sikker på å lykkes med julemiddagen.
15t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
3 kgpinnekjøtt
2 kgmandelpotet
Fremgangsmetode
Vann ut kjøttet. Legg pinnekjøttet i kaldt vann 36 timer før det skal dampes. Skift vann én gang i løpet av utvanningen.
Lag rist i en stor kjele. Legg mandelpoteter, en rist eller pinnekjøttpinner i bunnen av en stor kjele, slik at det rekker 3-4 centimeter opp langs kanten. Hell på vann til det er på høyde med risten/potetene/pinnene.
Trekk pinnekjøttet til det er mørt. Plasser pinnekjøttet på toppen, og sett på lokk. Kok opp og skru ned varmen. La kjøttet smådampe under lokk i minst 3 timer.
Kjøttet er ferdig når det løsner fra beinet. Pass på at kjelen ikke koker tørr, og etterfyll med vann ved behov.
Skjerp kjøttet om du ønsker det litt crispy. Legg pinnekjøttet oppå en rist over et stekebrett, og brun på 250 ˙C i 3-5 minutter rett før servering.