Til hovedinnhold
frukt og grønt

Vegansk majones av kikertvann

Du burde slutte å helle ut kikertvann i vasken. Det kan nemlig bli til vegansk majones helt uten egg!

Vegansk majones av kikertvann

5min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

kikerter (du skal kun bruke 1/4-1/2 dl av vannet i boksen)

olivenolje

salt

pepper

sitronsaft

Fremgangsmetode

Hell innholdet i boksen med kikerter i en sil, og ta vare på vannet. Bevar kikertene til for eksempel kikertsnacks eller falafel-vaffel senere.
Hell litt av kikertvannet i en høy beholder, for eksempel et målebeger beregnet på stavmiksere, og tilsett 3 dl olivenolje, salt, pepper og sitronsaft.
Bruk en stavmikser til å blande sammen ingrediensene. Fortsett til majonesen er tykk og fyldig, og alle ingrediensene er godt blandet. Smak til med salt, pepper og sitron.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆