Coop Vegetardag Nuggets er genialt for alle som vil kose seg med «fast food» uten å måtte spise kjøtt.
Mange har kanskje som nyttårsforsett å spise mindre kjøtt – enten det er for miljøet, helsa eller begge deler. Med Coop Vegetardag Nuggets kan du kose deg med din typiske «fast food» – helt kjøttfritt!
– Disse er så enkle og kjappe å lage at de fint kan erstatte andre raske alternativ, som ofte er laget av kjøtt, sier kokk, stylist og rådgiver Ann Kristin Møsth Wang.
VEGETARNUGGETS: Slik ser de ut i butikkhylla – lett å få øye på.
Ettersom vegetarnuggetsene har ekstra mye ostesmak, er de minst like gode å dippe som standardvarianten.
– Min favoritt er sriracha-dipp med skikkelig sting, også elsker jeg søtpotetfries, så det lager jeg gjerne i tillegg, forteller Ann Kristin.
💚 Les mer om produktene i Coop Vegetarag-serien 💚
LETT Å LYKKES
– Vegetarnuggetsene lager du rett og slett bare slik det står på pakken. Dette er så lett! Det eneste du må passe på er at de ikke blir stående for lenge i ovnen, ellers kan de bli tørre, advarer Ann Kristin.
DRØMMEDIPP: Ann Kristin har laget en superenkel variant med den asiatiske chilisausen sriracha. Her rett og slett bare blandet med litt majones, rømme eller yoghurt.
Ann Kristin går for en lett versjon av dippen, og bruker lett-majones sammen med yoghurt eller lettrømme. Smak til med hvitvinseddik og salt, så er den klar. Det hele er gjort på et par minutter.
LYST PÅ KJØTTFRI BURGER?: Da må du prøve denne! 🍔
SERVER MED SØTPOTETFRIES
Søtpotetfries er også nydelig med dipp, og er også superenkelt å lage.
Alt du trenger å gjøre er å dele søtpotet opp i staver og gni inn med olivenolje og aromater – i oppskriften under har Ann Kristin brukt hvitløk, chilipulver, salt og pepper.
– Disse er safe! Bare guff opp varmen, slik at de får fin farge. Er det ikke varmt nok i ovnen, vil du nemlig ende opp med slappe og kjipe fries, advarer kokken, som driver Kampen Bistro i Oslo.
Når søtpoteten er gylne og fine, er de ferdige. Det tar cirka 30 minutter.
– La gjerne søtpotetfriesene bli stående i ovnen en halvtime etter at de er ferdig med døren åpen. Det får dem nemlig til å sette seg og blir fastere, sier Ann Kristin.
🌭 SJEKK DENNE PØLSA!: Kjøttfri pølse som med luksustilbehør 🌭
SPRØSTEKT: Søtpoteter egner seg supergodt til å dippe sammen med vegetarnuggets.
Oppskrift på Coop Vegetardag Nuggets med søtpotetfries og sriracha-dipp
DU TRENGER:
Coop Vegetardag Nuggets
Bakte søtpotetfries:
3 store søtpoteter
0,5 dl olivenolje
1 fedd hvitløk
0,5 ts salt
0,5 ts chilipulver
¼ ts pepper (noen runder med pepperkverna)
SLIK GJØR DU:
1. Forvarm stekeovnen til 200 ˚C.
2. Skrell og del søtpotetene i skiver på ca. 1 cm. Del igjen i staver, ca. 1 cm, og ha dem i en bolle. Bland inn olje, hvitløk, salt, chilipulver og pepper.
3. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og stek i 15-20 minutter.
4. Ta ut av ovnen og snu litt på dem. Sett inn i ovnen igjen, og stek i 10-15 minutter til.
5. Skru av ovnen og la potetene bli liggende der inne i 30 minutter.
6. Stek Coop Vegetardag Nuggets etter anvisning på pakken.
SRIRACHA-DIPP
1 ss sriracha-saus
2 ss lettmajones
4 ss yoghurt naturell/gresk yoghurt naturell (evt. lettrømme)
1 ss hvitvinseddik
Salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle, smak til med salt og pepper. Skikkelig enkelt, altså!