Kjøttfri pølse fra Coop Vegetardag med karamellisert løk og sylteagurk.

Vegetarpølse med sylteagurk og karamellisert løk

Vegetarpølse – helt uten kjøtt, og likevel herlig street food med alt du har lyst på til en skikkelig smakfull pølse.

Ren vegetarmat, men denne «New York Style»-pølsa med sylteagurk og karamellisert løk skulle man tro er proppet med kjøtt. Likevel er den faktisk 100 prosent kjøttfri!

Ta en vegetardag!

Den er nemlig laget med Coop Vegetardag-pølser, som er basert på eggeprotein. 

–  Hot dog med karamellisert løk og sylteagurk er en av street food-klassikerne, og har du ikke smakt denne måten å servere pølse på er det jammen på tide, mener kokk, stylist og rådgiver Ann Kristin Møsth Wang, som mener det er viktig å sprite opp den norske pølsetradisjonen av og til.

PRØV OGSÅ: Vegetartaco med squash og røde bønner

👇 Du finner Ann Kristins oppskrift nederst i saken. 👇 

Coop Vegetardag pølser er laget med rapsolje og eggeprotein.
VEGETARPØLSER: Hos Coop får du kjøpt to varianter – en vanlig og en med ost og chili.

PØLSE ER ENKEL MIDDAG🌭 

Coop Vegetardag-pølsene er minst like enkle å tilberede som vanlige pølser. Bare sleng dem i panna eller ovnen. Det eneste du må passe på er varmen. Om pølsene behandles for røft, blir de tørre og brente.

Vi snakker her en enkel middag å stelle i stand hjemme. Det eneste som tar tid er å lage den karamelliserte løken, som faktisk fort tar en tre kvarters tid.

– Men det er det verdt! Sødmen i løken fungerer nemlig helt ypperlig som kontrast til den salte røyksmaken i pølsene, forklarer Ann Kristin,  som driver Kampen Bistro i Oslo. 👌

LES OGSÅ: Flere produkter i Coop Vegetar-serien  

Coop Vegetardag pølse i brød med karamellisert løk.
ANVENDELIG: Karamellisert løk holder seg godt i kjøleskapet og kan brukes til mye annet også – så lag gjerne en stor porsjon!

PØLSE MED KARAMELLISERT LØK 

Å lage karamellisert løk er som nevnt litt tidkrevende, men det er absolutt ikke noe hokus pokus. Alt du trenger å gjøre er å dele opp i båter og surre i litt smør til den er brun og gyllen.

– Det eneste som kan gå galt er at løken blir brent, så vær forsiktig med varmen. Sørg for å røre godt med jevne mellomrom, men ikke rør for mye, da blir det grøt. Når løken er myk, brun og med en gyllen farge er den ferdig, forteller Ann Kristin.

Er du i tvil, så smak på den.

– Om den smaker skikkelig godt, er den ferdig, smiler Ann Kristin.

Til slutt er det bare å hakke sylteagurk og montere alt i pølsebrød. Nyyyyt!

PRØV OGSÅ: Vegetarnuggets med søtpotet fries og sriracha dipp


NAM: Gi de kjøttfrie pølsene en sjanse! 

🌭 Oppskrift på New York hot dog med karamellisert løk 🌭

DU TRENGER:

TIL 4 PERSONER


Coop Vegetardag pølse (så mange du vil) 
3 løk
2 ss meierismør
1 klype salt
3 ts sukker
Sylteagurk til servering
Pølsebrød (så mange du vil) 

SLIK GJØR DU: 
1. Smelt smør i ei stor stekepanne på middels varme. Skrell og skjær løken i tynne båter. Ha løken i smøret og bland godt.

2. La løken surre i ca. 40 minutter, rør og skrap godt innimellom, hvert 4-5 minutt til de er karamellisert. Etter hvert kanskje oftere.

3. Når løken får en fin brun og gyllen farge, kan du drysse på litt salt og 3 ts sukker.

4. Varm pølsene raskt i en stekepanne og server med karamellisert løk og sylteagurk.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ SUNN MIDDAG