Wok med scampi og ferdigkokte nudler er rask og god middag som du freser sammen på få minutter. Bare se hvor enkelt det er!

Wok med scampi er superkjapt og supergodt

Wok med scampi freser du sammen på få minutter. Med ferdigkokte nudler har du stjernemiddag på et kvarter. Gull i hverdagen!

210305-u37-extra-bannere-scampi-900x450.jpg

Du bruker bare noen minutter på å kutte grønnsaker, gjør det mens panna varmer seg opp – for den skal være ganske varm! Så er det bare å frese i vei. 

Trenger ikke wokpanne

Har du ikke wokpanne, sier du? Det gjør ikke noe, det funker fint med vanlig stekepanne også. 

Fordelen med wokpanne er at den er laget av tynt metall og med en buet fasong, slik at stekingen går raskere.

Wokpanne er imidlertid mest effektfullt om du har gassbluss, slik at varmen brer seg opp på sidene av panna også. Så på en vanlig komfyr funker den gode, gamle stekepanna like bra!

EN ANNEN VARIANT: Pasta med scampi og fløtesaus – ren luksus! 🍤🍲


PASS PÅ: Kjøper du ferdigkokt scampi, trenger de bare varmes kjapt i panna – ellers blir de seige.

Stek raskt

Begynn med å steke løk og hvitløk, siden det skal steke lengst. Så har du i de andre ingrediensene etter hvert.

👇Se oppskrift og framgangsmåte nederst i saken.👇

Hvis du hiver alt i panna med én gang, blir grønnsakene mer kokt enn stekt, og du sitter igjen med en litt blaut masse. Det vil vi ikke ha, vi vil ha krønsj!

Krønsj får du ved å steke grønnsakene kort på sterk varme. Et godt tips er å kutte dem i tynne skiver, slik at de ikke oppfattes som rå når du har såpass kort steketid. 

😋PRØV OGSÅ: Frutti di mare – skalldyrpastaen som har alt! 😋

Scampi passer til det meste

Scampi blir også kalt kongereker eller sjøkreps (kjær reke har mange navn). De er store og saftige og passer til det meste av tilbehør.

Vi har brukt teriyakisaus, en soyabasert japansk saus, for riktig å få den asiatiske smaken. Men du kan også prøve andre sauser, som sursøt saus, peanøttsaus eller hoisinsaus (mørk saus med sterk, søtlig smak). 

Det er ikke mye saus som skal til, noen få spiseskjeer er nok – det skal ikke svømme i saus!

God middag! 😋

TIPS! Pasta med kamskjell og bacon 🥓😘


KJAPP MAT: Wok er blitt betegnelsen på asiatiske retter med grønnsaker du steker kjapt i panna. Enten du har wokpanne eller ikke.

Wok med scampi 

DU TRENGER (til 4 personer): 
16-24
 ferdigkokte scampi uten skall
2 ss soyaolje
1/2 løk, i tynne skiver
1/2 rød paprika, i strimler
1/2 gul paprika, i strimler
1/2 grønn paprika, i strimler
2 fedd hvitløk, finhakket
Salt og pepper
1 rød chili, finhakket
3 ss teriyakisaus
1 dl vann
1 pakke ferdigkokte woknudler
Frisk koriander

SLIK GJØR DU: 

1. Varm ei panne og tilsett olje. Ha i løkskiver og hvitløk. Rør og stek i et par minutter.

2. Tilsett chili og paprikastrimler. Rør i panna og tilsett teriyakisaus. Rist på panna. Hell på vann og kok opp.

3. Legg nudlene i panna og bland med ingrediensene. Ha i scampiene helt mot slutten av koketiden.

4. Dryss over koriander. Smak til med salt og pepper og server med en gang.

OPPSKRIFT: Helle Øder Valebrokk