Yoghurtkjeks er snacksen barna drømmer om å få i matpakka

Disse yoghurtkjeksene med friske blåbær, sammalt mel og hasselnøtter er sunnere enn kjeks flest. En perfekt overraskelse for mini å finne i matpakken sin!

extra-bannere-900x450-fruktoggront.jpg

Kjeks er alltid en vinner når man er fysen på noe godt. Men dessverre er det ikke den sunneste godbiten i skuffen.

Disse kjeksene med gresk yoghurt, sammalt hvete og friske blåbær er litt sunnere enn den klassiske sjokoladekjeksen, og litt mer innafor å unne seg på en helt vanlig hverdag. 

Ikke minst er disse fine å putte i matpakken når du vil overraske barna med en liten snacks. Kjeksene inneholder imidlertid litt sukker, og bør langt ifra erstatte brødskiven i barnas matpakke. Men de er et litt sunnere valg enn de vanlige sjokoladekjeksene når du vil spe på med litt snadder mot helga. 

   > Kakaopulver redder deg fra sjokoladesuget

Sunnere

Idéen er det bloggeren SpoonForkBacon som står bak. For å gjøre kjeksene enda sunnere, har vi byttet ut hvetemel med sammalt mel, og lagt til grovhakkede hasselnøtter som topping.

Siden sammalt mel lages med hele kornet, og ikke bare kjernen, inneholder sammalt mer kostfiber, mineraler og vitaminer, ifølge Opplysningskontoret for Brød og Korn.

Hasselnøtter inneholder mye vitamin E, i tillegg til folat, magnesium og jern, skriver Frukt.no.

   > Avokadofries med salsa funker mot saltsuget

Pannekaker

Yoghurtkjeksene skal være litt sprø i kanten, og myke og saftige ellers - nesten som en bitteliten amerikansk blåbærpannekake.

Når du lager disse kjeksene er det viktig å ikke beregne for mye røre per kjeks, siden det kan føre til at de brekker under sin egen vekt når du løfter dem opp. Husk også å la dem kjøle seg litt ned på bakebrettet, før du legger dem over på en bakerist.

   > Disse kan faktisk konkurrere med potetgull

Yoghurtkjeks med blåbær 

Dette trenger du:

5 dl sammalt hvete fin
1,5 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljesukker
1 klype salt
2 dl sukker
6 dl gresk yoghurt 
1 egg
3-4 dl blåbær
Litt hakkede hasselnøtter

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Pisk sammen egg og gresk yoghurt i en separat bolle.

3. Bland det våte og det tørre, og rør godt slik at det blir en klumpefri røre. Vend forsiktig blåbærene inn i røren. 

4. Dekk to bakebrett med bakepapir. Bruk to teskjeer til å legge små klumper med røre ut over brettene, og strø litt hakkede hasselnøtter over hvis ønsket. Pass på at kjeksene har litt plass til å utvide seg under steking.

5. Stek kjeksene på 200 grader til de får farge, cirka 15-20 minutter. La kjeksene hvile i et par minutter på bakebrettet, og legg deretter til avkjøling på rist. 

   > Du kan lage vafler av grønnsakene